Connect with us

technokrata

Életfogytiglan a hackereknek

Dotkom

Életfogytiglan a hackereknek

Az USA képviselőháza által napokban elfogadott törvény (többek között) arról is rendelkezik, hogy milyen büntetés róható ki maximálisan egy cyberbűnözőre.

A közel háromnegyedes többséggel elfogadott törvény tulajdonképpen az Egyesült Államok új védelmi minisztériumának (Department of Homeland Security) létrehozására szolgál. Ám ennek egyik kiegészítése szigorúan rendelkezik a hackerek sorsáról…

A mások életét könnyelműen veszélyeztető cyberbűnözők számára akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható az egyik passzus szerint – persze ez függ attól is, hogy a szenátus elfogadja-e és az elnök aláírja-e a törvényt. A talán indokolatlanul nagy büntetés elsősorban elrettentő szerepet szolgálna, hiszen olyan cselekmények esetén alkalmaznák, melyek az USA nemzetgazdaságát és hálózati infrastruktúráját veszélyeztetik.

Arról is rendelkezik a törvény, hogy ha a nemzetbiztonságot fenyegeti veszély, akkor bármilyen számítógép bizonyos korlátok közötti lehallgatása megtehető bírói engedély nélkül. Ebben az esetben ugyan az online kommunikáció és a telefonbeszélgetések tartalmát nem lehetne vizsgálni, de még így is igen tág mozgásteret kapnának a bűnüldöző és a végrehajtó szervek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák