Connect with us

technokrata

A Fujitsu Siemens Computers nem pályázott UNIX-szal az ÁNTSZ tenderén

Dotkom

A Fujitsu Siemens Computers nem pályázott UNIX-szal az ÁNTSZ tenderén

A Fujitsu Siemens Computers tagadja azon vádakat, miszerint az ÁNTSZ számítógépes infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt pénzügyminisztériumi pályázat szövegezése a vállalatnak kedvezett jobban.

„Minden alapot nélkülöz a sajtóban közzétett azon feltételezés, miszerint az ÁNTSZ számítógépes infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt pénzügyminisztériumi pályázat szövegezése a Fujitsu Siemens Computersnek kedvezett volna jobban” – mondta sajtónyilatkozatában Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ez annyira nem így van, hogy a Fujitsu Siemens Computers – bár igen kiváló, és versenyképes UNIX kategóriájú termékekkel rendelkezik –, meg sem próbált elindulni ezen a PHARE pályázaton hangsúlyozta Poros.

„Tisztában vagyunk azzal – folytatta –, hogy ezeken a pályázatokon a kiírásban szereplő műszaki paramétereknek való megfelelés alapkövetelmény. Ha ezeket a paramétereket vagy azok jól megválasztott részét egy adott gyártó gépkönyvéből majdhogynem kimásolják, akkor más gyártók az adott pályázaton jó eséllyel nem indulhatnak. Így nem sokat kellett gondolkoznunk azon, részt vegyünk-e a pályázaton” – hangsúlyozta.

Poros Gábor ugyanakkor elmondta, nagy elismerésként értékeli hogy a Fujitsu Siemens Computers Kft. rendkívül sikeresen szerepel a hazai közbeszerzési pályázatokon, legutóbb az Informatikai és Hírközlési Minisztérium SZT-17 számú, úgynevezett önkormányzati projektjében.

A Fujitsu Siemens Computers termékeit, megoldásait és szolgáltatásait nemcsak a közszféra, hanem a versenypiac is növekvő mértékben értékeli nagyra. A kft. forgalma töretlenül, s az IT szektorban kimagaslóan dinamikusan növekszik. A Fujistu Siemens Computers a 2002/2003-as üzleti év szeptemberrel zárt első felében 1,5 milliárd forintos árbevételt ért el, 40 százalékkal nagyobbat, mint a megelőző év hasonló időszakában.

Az önkormányzati tenderen egyébként a cég hat minősített üzleti partnerével indult a pályázaton, és most, a rendelési időszak lezárását követően az összesítések szerint országszerte közel 700 önkormányzat rendelt a Fujitsu Siemens Computerstől illetve minősített partnereitől többezer PC-t, notebookot és szervert, mintegy 600 millió Ft összértékben. Ezzel a Fujitsu Siemens Computers lett ennek a korábbi pályázatnak az egyik legsikeresebb szállítója.

***

A Fujitsu Siemens Computers GmbH. Európa egyik vezető számítógép-gyártója. A cég személyi és vállalati számítógép-portfoliója teljes, a notebookoktól kezdve a PC-ken, a munkaállomásokon, Intel- és Unix-alapú szervereken keresztül a nagyszámítógépekig, illetve adattároló megoldásokig terjed.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. az anyacéggel egy időben, 1999-ben alapított százszázalékos tulajdonú magyarországi leányvállalat. A legdinamikusabban növekvő hazai számítástechnikai cégek közé tartozik, az elmúlt üzleti évében a forgalmát 60 százalékkal növelte, s 3,8 milliárd forintos árbevételt ért el. A teljes Fujitsu Siemens Computers termékskálát kínálja Magyarországon is, ügyfelei között pedig megtalálhatók hazai és nemzetközi nagyvállalatok és intézmények, kis- és közepes méretű vállalkozások illetve az otthoni magánfelhasználók is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák