Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Fujitsu Siemens Computers nem pályázott UNIX-szal az ÁNTSZ tenderén

Dotkom

A Fujitsu Siemens Computers nem pályázott UNIX-szal az ÁNTSZ tenderén

A Fujitsu Siemens Computers tagadja azon vádakat, miszerint az ÁNTSZ számítógépes infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt pénzügyminisztériumi pályázat szövegezése a vállalatnak kedvezett jobban.

„Minden alapot nélkülöz a sajtóban közzétett azon feltételezés, miszerint az ÁNTSZ számítógépes infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt pénzügyminisztériumi pályázat szövegezése a Fujitsu Siemens Computersnek kedvezett volna jobban” – mondta sajtónyilatkozatában Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ez annyira nem így van, hogy a Fujitsu Siemens Computers – bár igen kiváló, és versenyképes UNIX kategóriájú termékekkel rendelkezik –, meg sem próbált elindulni ezen a PHARE pályázaton hangsúlyozta Poros.

„Tisztában vagyunk azzal – folytatta –, hogy ezeken a pályázatokon a kiírásban szereplő műszaki paramétereknek való megfelelés alapkövetelmény. Ha ezeket a paramétereket vagy azok jól megválasztott részét egy adott gyártó gépkönyvéből majdhogynem kimásolják, akkor más gyártók az adott pályázaton jó eséllyel nem indulhatnak. Így nem sokat kellett gondolkoznunk azon, részt vegyünk-e a pályázaton” – hangsúlyozta.

Poros Gábor ugyanakkor elmondta, nagy elismerésként értékeli hogy a Fujitsu Siemens Computers Kft. rendkívül sikeresen szerepel a hazai közbeszerzési pályázatokon, legutóbb az Informatikai és Hírközlési Minisztérium SZT-17 számú, úgynevezett önkormányzati projektjében.

A Fujitsu Siemens Computers termékeit, megoldásait és szolgáltatásait nemcsak a közszféra, hanem a versenypiac is növekvő mértékben értékeli nagyra. A kft. forgalma töretlenül, s az IT szektorban kimagaslóan dinamikusan növekszik. A Fujistu Siemens Computers a 2002/2003-as üzleti év szeptemberrel zárt első felében 1,5 milliárd forintos árbevételt ért el, 40 százalékkal nagyobbat, mint a megelőző év hasonló időszakában.

Az önkormányzati tenderen egyébként a cég hat minősített üzleti partnerével indult a pályázaton, és most, a rendelési időszak lezárását követően az összesítések szerint országszerte közel 700 önkormányzat rendelt a Fujitsu Siemens Computerstől illetve minősített partnereitől többezer PC-t, notebookot és szervert, mintegy 600 millió Ft összértékben. Ezzel a Fujitsu Siemens Computers lett ennek a korábbi pályázatnak az egyik legsikeresebb szállítója.

***

A Fujitsu Siemens Computers GmbH. Európa egyik vezető számítógép-gyártója. A cég személyi és vállalati számítógép-portfoliója teljes, a notebookoktól kezdve a PC-ken, a munkaállomásokon, Intel- és Unix-alapú szervereken keresztül a nagyszámítógépekig, illetve adattároló megoldásokig terjed.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. az anyacéggel egy időben, 1999-ben alapított százszázalékos tulajdonú magyarországi leányvállalat. A legdinamikusabban növekvő hazai számítástechnikai cégek közé tartozik, az elmúlt üzleti évében a forgalmát 60 százalékkal növelte, s 3,8 milliárd forintos árbevételt ért el. A teljes Fujitsu Siemens Computers termékskálát kínálja Magyarországon is, ügyfelei között pedig megtalálhatók hazai és nemzetközi nagyvállalatok és intézmények, kis- és közepes méretű vállalkozások illetve az otthoni magánfelhasználók is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés