Connect with us

technokrata

Hivatalosan is Kai-Uwe Ricke a Deutsche Telekom elnöke

Dotkom

Hivatalosan is Kai-Uwe Ricke a Deutsche Telekom elnöke

Több hónapos keresés után a mai napon a német telefonszolgáltató elnöki székébe Kai-Uwe Rickét, a korábbi T-Mobile igazgatót választották. Az új elnök óriási adósságot, kedvezőtlen mutatókat, háborgó munkatársakat örököl, emellett szembe kell néznie saját Telekomos múltjával is.

Több hónapnyi elkeseredett, szinte már kínos keresés után a Deutsche Telekom munkatársai és befektetői megnyugodhatnak: a mai napon az igazgatótanács Kai-Uwe Rickét választotta elnök vezérigazgatónak. A júliusban Ron Sommer távozásával megürült poszt ezáltal ismét betöltésre kerül, az átmenetileg megválasztott 72 éves Helmut Sihler nyugalomban visszavonulhat.

A 41 éves menedzser 2001 májusától a mobiltelefon és Internet szektorért volt felelős a Telekomnál. Új hivatása meglehetősen komoly nehézségekkel indul: a 64 milliárd eurós tartozás alig enged szabad teret majd Rickének. A hatalmas adósság lefaragásához az igazgatótanács 2002-re nem kíván osztalékot fizetni a részvényeseknek.

A 72 éves Sihler úgy döntött, hogy az új igazgatót megmenti a kellemetlen szalagcímektől és ő prezentálja a 9 hónapos eredményt 28 milliárd eurós rekordveszteséggel. Emellett ő jelentette be, hogy 2005-ig 55.000 munkatársat fognak elbocsátani, így Ricke legalább a kezdetekben megmenekülhet az újságírók kritikáitól. Az első negatív hangok egyébként már megjelentek a német sajtóban, Ricke ugyanis a leváltott Ron Sommer bizalmasa volt, aki támogatta Sommer politikáját, ezért közvetve ő is felelős a hatalmas adósságért. Ricke mellett szól azonban rendkívüli cégismerete, melyhez hozzájárul, hogy apja, Helmut Ricke 1989 és 1995 között azonos pozíciót töltött be.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom