Connect with us

technokrata

Az angyalok városa is a Novellre bízza biztonságát

Dotkom

Az angyalok városa is a Novellre bízza biztonságát

Los Angeles városa a Novell biztonságos személyazonosság-kezelési megoldásának bevezetése mellett döntött annak érdekében, hogy alkalmazottai jobban kiszolgálhassák a város 3,7 millió lakosát. Ugyanis a vállalat személyazonosság-kezelési és integrációs technológiái segítenek abban, hogy a város alkalmazottai a megfelelő információt és eszközöket használhassák munkájuk gyors és hatékony elvégzéséhez – mindez pedig szilárd alapot biztosít Los Angeles városa számára az eKormányzat kezdeményezések megvalósításához.

Los Angeles város információs technológiákért felelős szervezete (City of Los Angeles Information Technology Agency, ITA) megkezdte a Novell biztonságos személyazonosság-kezelési megoldásának bevezetését a város 3,7 millió lakosának jobb kiszolgálása érdekében. Bevált portál- és személyazonosság-kezelési megoldásai miatt választotta a város a Novellt. Ezek a megoldások biztosítják, hogy az alkalmazottak tartózkodási helyüktől függetlenül biztonságosan, gyorsan és pontosan hozzájutnak a munkájukhoz szükséges információkhoz és eszközökhöz. A Novell többplatformos megközelítése segítette a várost heterogén hálózatának integrálásában, a felügyelet könnyebbé tételében és csökkentette a kapcsolódó költségeket.

A Novell Portal Services technológiára alapozva, a Novell konzultációs részlegének közreműködésével az ITA Portal Team elkészített egy biztonságos alkalmazotti portált, ahol a város alkalmazottai többek között hozzáférnek a naptárinformációkhoz, e-mailekhez, fájlokhoz, a helpdesk támogatáshoz és a város szolgáltatásaihoz. A Novell eDirectory és a Novell DirXML segítségével az ITA összekapcsolhatta különböző rendszereit, így egyetlen alkalmazotti személyazonosság használatát tette lehetővé az összes webes alkalmazáshoz. Az ITA jelenleg kísérleti projektként valósította meg a Novell portált. A Novell eDirectory és DirXML hatékony kombinációja az alkalmazottak alapvető információinak hozzáadását és megváltoztatását egyszerű és gyors folyamattá tette, mivel az információk automatikusan átkerülnek az összes fontos alkalmazásba. Az új alkalmazottak felvételkor automatikusan hozzájutnak az összes olyan erőforráshoz, mely hatékony munkavégzésüket szolgálja — például e-mail címhez, telefonszámhoz, saját azonosítóhoz és portálhozzáféréshez — az elbocsátott alkalmazottak hozzáférése pedig azonnal megszüntethető az esetleges károkozás megelőzése érdekében.

Az ITA biztonsági gyűrűt vont a teljes rendszer köré a Novell iChain webes biztonsági megoldás használatával, mely számos hitelesítési módszert támogat, többek között a smart kártyák és tokenek használatát is. Amikor egy felhasználó hozzáférést kér a portálhoz, az iChain lekéri a megfelelő felhasználói hitelesítési információkat, hitelesíti a felhasználókat az eDirectory címtáron keresztül, és engedélyezi vagy megtagadja a hozzáférést. Végül az ITA a Novell GroupWise rendszert is integrálta a portálba, így az alkalmazottaknak bármikor és bárhonnan hozzáférhető e-mail, naptár, határidőnapló és más csoportmunka eszközök használatát is biztosítja. „A Novell technológia megbízhatósága, skálázhatósága és biztonsága rendet teremtett infrastruktúránkban” – nyilatkozta Kirk Yamamoto, a város vezető rendszerelemzője. „Teljes mértékben hiszünk a Novell megoldásban.”

Los Angeles város technológiai szervezete és egységesítő testülete, folyamatosan teszteli és vezeti be az új technológiákat több mint 40 városi hivatalban és ügyosztályon, ezzel a város 42.000 alkalmazottját segíti Los Angeles 3,7 millió lakosának jobb kiszolgálásában.

Bár Los Angeles mérete speciális kihívásokat jelent, a kihívások természete hasonló ahhoz, amivel minden városvezetésnek szembe kell néznie az eKormányzat jellegű szolgáltatások fejlesztése terén. A különféle ügyosztályok és hivatalok a korábbi fejlesztések során más-más adathalmazokból dolgoztak, ezért a létrejövő környezet nagyon nehezen felügyelhetővé vált. Az alkalmazásokat „ad hoc” jelleggel adták a rendszerhez, valódi integráció nélkül. A ITA számára egységesített források kellettek a hálózati információkról, hogy lehetségessé váljon az egypontos adminisztráció és a hálózat biztonságos üzemeltetése.

A hálózat egyszerűsítése mellett biztonságos, bármikor és bárhol használható hozzáférést kellett biztosítani a mobil munkaerőnek és a távoli irodáknak a belső alkalmazásokhoz, információhoz és eszközökhöz. A biztonság növelését az összes web-alapú alkalmazáshoz használható egypontos beléptetéssel kívánta megoldani a város. Emellett olyan megoldást keresett, mely az új alkalmazottak számára is azonnali hozzáférést biztosít a hálózathoz és az üzleti erőforrásokhoz, miközben hasonlóan automatizált folyamaton keresztül teszi lehetővé a kilépő alkalmazottak hozzáférésének megszüntetését. Végül a város olyan nyílt szabványokra épülő megoldást keresett, mely lehetővé teszi a meglévő token alapú hitelesítő környezet kihasználását. E kihívások megválaszolására a város egy átfogó Novell megoldást választott, amely tartalmazta a személyazonosság-kezelést, portálmegoldásokat, biztonsági szolgáltatásokat, integrációt és üzenetküldési komponenseket is.

„Egy Los Angeles méretű város ijesztő kihívásokkal szembesül egy ekkora körzet információáramlásának megszervezésekor” – nyilatkozta Chris Stone, a Novell alelnöke. „A megfelelő információk eljuttatása a megfelelő emberekhez – és csak a megfelelő emberekhez – komoly kihívás. A Novell azokat a biztonságos személyazonosság-kezelési és rendszerintegrációs megoldásokat szállította, melyeket Los Angeles keresett, az általa igényelt magas szintű skálázhatósággal és biztonsággal. A Novell nyílt szabványokon alapuló megközelítésének köszönhetően Los Angeles városa már rendelkezik azokkal a hihetetlenül szilárd alapokkal és nagymértékű rugalmassággal, melyekre felépítheti eKormányzati szolgáltatásait.”

„Nagyon meg vagyunk elégedve a Novell megoldás eddigi eredményeivel” – mondta Bob Gillette, az ITA információs rendszermenedzsere. „Az eDirectory érettsége és megbízhatósága, a GroupWise egyszerű felügyelhetősége és az iChain sziklaszilárd biztonsága egyszerűen verhetetlen.”

A Novell eKormányzat szektor számára készült megoldásaival kapcsolatos további információk a kapcsolódó linkre kattintva érhetőek el!Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom