Connect with us

technokrata

Ismét szól a KÜRT – Üzleti Etikai Díjat kapott a Rendszerház

Dotkom

Ismét szól a KÜRT – Üzleti Etikai Díjat kapott a Rendszerház

Az alkalmazottai, üzletfelei és a környezete iránt tanúsított kimagaslóan etikus magatartásáért Üzleti Etikai Díjat kapott a KÜRT Computer Rendszerház Rt. november 13-án Balatonaligán.

A KÜRT a hazai kisvállalatok kategóriában viszi el a 2002. évi trófeát, a nemzeti nagyvállalatok között a PannonPlast Rt., a multinacionális vállalatok között pedig a Siemens Rt. győzött.

A Budapest Klub által alapított díj átadására szerdán este a Piac & Profit üzleti magazin “E-Magyarország, e-kormányzat” című rendezvényén, Balatonaligán, mintegy négyszáz fő részvételével, ünnepélyes keretek közt került sor. A díjat dr. Kürti Sándor, a KÜRT vezérigazgatója vette át a Budapest Klub alapító tagjától, Hankiss Elemértől. A díjazottakat továbbá László Ervin professzor, a Budapest Klub világmozgalom alapítója videó üzenetben üdvözöli.

Az Üzleti Etikai Díjat a Budapest Klub harmadik alkalommal ítélte oda, és azzal a céllal hozta létre, hogy évente három, magyarországi székhelyű céget díjazzon, melyek működése a Budapest Klub Alapítvány kuratóriuma által felállított feltételeknek megfelel: azaz a cég kimagaslóan etikus magatartást tanúsít alkalmazottai, üzletfelei és a környezet iránt egyaránt. Az alkalmazottakkal kapcsolatos etikus magatartás többek között azt jelenti, hogy a vállalat kellemes munkahelyi légkört teremt, és etikus gondolkodásmódra ösztönöz.

A KÜRT kiemelt családtámogató programja, a célprémiumok, a vállalat dolgozóiból verbuválódott KÜRT Band rock & roll együttes és a focicsapat, az alkalmazottak kikapcsolódását szolgáló irodai környezet (uszodával és szaunával), a szelektív hulladékgyűjtés és a vállalat környezetében épített utak, de a hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok támogatása is részét képezik az etikus magatartásnak és az azért járó díjnak.

Az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel szembeni etikus magatartás szempontjának azért felelt meg a KÜRT, mert megalakulása (1989) óta betartja a tisztességes gazdasági verseny törvényi és íratlan szabályait. Szolgáltatásai, az adatbiztonság és az adatmentés pedig társadalmi szinten is fontosak, világszínvonalúak, illetve belföldön és külföldön egyaránt elismert minőségűek.

A megmérettetés során a KÜRT a harmadik fontos szempontrendszert, a cég tulajdonosainak etikai magatartását illetően is kiválóan szerepelt. A KÜRT tulajdonosai 50-50 százalékkal a Kürti fivérek: Kürti János és Kürti Sándor. A tulajdonosi jogokat csak igen korlátozott mértékben gyakorolják, a döntéshozatal folyamata a KÜRT-ben szokatlanul demokratikus. A hét tagú igazgatótanácsban, ahol Kürti Sándor képviseli a tulajdonosi oldalt, és ahol valamennyi, a céget érintő kérdésben a döntéseket hozzák, a tulajdonos szavazata is csak egy a többi között.

A magyarországi díjátadással egy időben a világ számos országában kerül sor hasonló, Üzleti Etikai Díjak odaítélésére, itthon ez a Budapest Klub kezdeményezésében zajlik. A Budapest Klub nemzetközi nonprofit szervezet, melynek célja egy újfajta tudatosság kialakítása; a felelősségteljes gondolkodás és magatartás elterjesztése az élet minden területén, így a gazdaságban is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle