Connect with us

technokrata

Űrhajó után MIG-21 – a gazdasági recesszió miatt leépítettek egy vasmadarat Amerikában

Dotkom

Űrhajó után MIG-21 – a gazdasági recesszió miatt leépítettek egy vasmadarat Amerikában

Interneten keresztül talált gazdára egy 37 éves szovjet gyártmányú MIG-21 vadászgép az Egyesült Államokban – a tulajdonos vállalkozása ugyanis anyagi gondokkal küszködött.

Nem számít újdonságnak az a tény, hogy Amerikában (is, de ott főleg) rossz napokat él meg a gazdaság. Ezen hír különlegessége abban rejlik, hogy jelen esetben a leépítés egy harminchét éves szovjet vasmadarat érintett. Dave Baskett ugyanis kénytelen volt megválni a lengyel légierőtől tíz évvel ezelőtt szerzett – és gondos munkával felújított – MIG-21-es vadászgépétől, hiszen vállalkozása nehéz helyzetbe került, ezért – igaz fájó szívvel – de kénytelen volt árverésre bocsátani sugárhajtású masináját.

Természetesen a legjobb megoldásnak ez esetben is a Világháló mutatkozott. A repülésre alkalmas gépezet pénteken jelent meg az Internet egyik árverési honlapján, s azóta 345 ezernél is többen érdeklődtek utána, vételára pedig az aranykor óta nem látott mérteket öltött – végül elkelt.

A sarló-kalapács égisze alatt készült repülő új gazdáját egyelőre Los Angelestől néhány száz kilométerre várja egy hangárban, amely remélhetőleg jóval stabilabb, mint azé az űrhajóé, amely még májusban kereste új tulajdonosát – azonban a hollywoodi filmekbe illő egymásra találás helyett Kelet hozta a formáját, és az eladó orosz űrsiklóra rászakadt a bajkonuri hangár…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle