Connect with us

Hirdetés

technokrata

Űrhajó után MIG-21 – a gazdasági recesszió miatt leépítettek egy vasmadarat Amerikában

Dotkom

Űrhajó után MIG-21 – a gazdasági recesszió miatt leépítettek egy vasmadarat Amerikában

Interneten keresztül talált gazdára egy 37 éves szovjet gyártmányú MIG-21 vadászgép az Egyesült Államokban – a tulajdonos vállalkozása ugyanis anyagi gondokkal küszködött.

Nem számít újdonságnak az a tény, hogy Amerikában (is, de ott főleg) rossz napokat él meg a gazdaság. Ezen hír különlegessége abban rejlik, hogy jelen esetben a leépítés egy harminchét éves szovjet vasmadarat érintett. Dave Baskett ugyanis kénytelen volt megválni a lengyel légierőtől tíz évvel ezelőtt szerzett – és gondos munkával felújított – MIG-21-es vadászgépétől, hiszen vállalkozása nehéz helyzetbe került, ezért – igaz fájó szívvel – de kénytelen volt árverésre bocsátani sugárhajtású masináját.

Természetesen a legjobb megoldásnak ez esetben is a Világháló mutatkozott. A repülésre alkalmas gépezet pénteken jelent meg az Internet egyik árverési honlapján, s azóta 345 ezernél is többen érdeklődtek utána, vételára pedig az aranykor óta nem látott mérteket öltött – végül elkelt.

A sarló-kalapács égisze alatt készült repülő új gazdáját egyelőre Los Angelestől néhány száz kilométerre várja egy hangárban, amely remélhetőleg jóval stabilabb, mint azé az űrhajóé, amely még májusban kereste új tulajdonosát – azonban a hollywoodi filmekbe illő egymásra találás helyett Kelet hozta a formáját, és az eladó orosz űrsiklóra rászakadt a bajkonuri hangár…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés