Connect with us

technokrata

Vírus a vírusirtó cég hírlevelében

Dotkom

Vírus a vírusirtó cég hírlevelében

Aki az orosz Kaspersky Labs pénteki hírlevelét elolvasta, egy igen kellemetlen meglepetésben lehetett része: a levél egy igen veszélyes vírust tartalmazott.

Az orosz Kaspersky Lab vírusírtó cég munkatársait a pénteken két igen rossz hír fogadta: csütörtök éjjel egy hacker behatolt a cég rendszerébe és megszerezte a hírlevelekre feljelentkezett felhasználók névsorát. Ennél sokkal lesújtóbb azonban, hogy a hacker a megszerzett adatok birtokában saját hírlevelet készített, melyben a Bridex nevű vírust küldte csatolmányként.

A Kaspersky Labs elnézést kér a hírlevél miatt és felajánlotta, hogy a fertőzött gépeket ingyenesen megtisztítja a vírustól (függetlenül attól, hogy a felhasználó milyen Kaspersky programot használ). Az érintettek a support@kaspersky.com címre küldhetnek e-mailt.

A Bridex vírus egy csatolt readme.exe file-ban érkezett, a vírus azonban önmagától indul, ha az Internet Explorer a gépen nem tartalmazza az IFRAME hibát javító patchet. A Bridex a néhány éve nagy pusztítást végző Loveletter vírus leszármazottja.

A Kaspersky Labs megtámadott szerverén Unix operációs rendszer és Postfix fut, a behatolás módjáról azonban nem jelent meg információ.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle