Connect with us

Új AMD mobilprocesszor

Dotkom

Új AMD mobilprocesszor

Az Intel nagy riválisának számító, és az utóbbi időben gyengélkedő AMD piacra dobta legújabb és egyben legnagyobb teljesítményű mobil Athlon processzorát.

A hétfői napon kerül bejelentésre az AMD leggyorsabb mobil processzorának piacra hozatala. Az Athlon XP 2200+ rögtön a bejelentés után elérhető és használható Európában, köszönhetően a Fujitsu Simens noteszgépeinek, a notebookgyártó ugyanis azonnal alkalmazza a processzort. Nagy-Britanniában és Japánban is hamarosan megjelennek az első, ilyen CPU-val felszerelt noteszgép típusok.

Muszáj jól teljesítenie az új AMD processzornak, két okból kifolyólag is. Az egyik az a trend, hogy az asztali PC-k piacával szemben a hordozható számítógépek iránti kereslet továbbra is nagy, ez a piac dinamikusan fejlődik (ráadásul nagyobb az árrés is ezeken a termékeken, így jövedelmezőbbek). Az AMD viszont az utóbbi pár hónapban nagyon gyengén teljesített: az utolsó negyedévben hatalmas veszteséget ˝sikerült˝ felhalmozni. Bizonyára ez is közrejátszott abban, hogy beszüntette a Duron processzorok gyártását.

Az Intel szeptemberben jelentette meg a 2,2 GHz-es mobil P4-esét, s idén már csak egy processzor, a 2,4 GHz-es Pentium 4-es várható – jövőre viszont a nagy dobásnak tartott Banias borzolja majd a kedélyeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom