Connect with us

technokrata

Amilo A – a leggyorsabb AMD processzorral felszerelve

Dotkom

Amilo A – a leggyorsabb AMD processzorral felszerelve

A mai napon jelenti be az AMD leggyorsabb, 2200+-os mobilprocesszorának piacra dobását, amelyet a Fujitsu Siemens azonnal alkalmaz is noteszgépében, az Amilo család A sorozatában.

A noteszgép alapkiépítettségben 128 MB-nyi DDR SDRAM-mal rendelkezik, az operatív tár 1 GB-ig bővíthető – mivel mindkét SO-DIMM foglalat képes fogadni az 512 MB-os modulokat. Grafikus vezérlője egy 32 MB-os Ati Radeon (maximum 128 MB-ig bővíthető), amely egy 14,1 colos vagy 15 colos TFT-XGA kijelzőt szolgálhat ki (maximális felbontása 1024×768). A grafikus vezérlő TV-kimenettel is bír.

20 vagy 40 GB-os lehet a beépített merevlemez kapacitása, függően a felhasználó igényeitől és lehetőségeitől. Optikai meghajtója vagy egy DVD- vagy egy DVD/CD-RW kombó meghajtó; emellett rendelkezik egy beépített 1,44 MB-os floppy drive-val is.

56 Kbps-os modem és a 10/100 Mbites Realtek Ethernet csatoló révén kommunikálhat a külvilággal a noteszgép tulajdonosa. A mobil számítógép ezeken felül még rendelkezik 3 USB, egy párhuzamos, egy soros és egy PS/2-es porttal is. Egy Realtek ALC202, AC 97 2.1-es kompatibilitású integrált hangvezérlő felel az Amilo-ból kijövő hangokért.

A 32x27x3,5 cm-es fizikai paraméterekkel bíró noteszgép körülbelül 3 óráig működőképes, köszönhetően lítium-ionos akkumulátorának. Tömege 3 kg, kiépítéstől függően természetesen. Az Amilo notebookok előre telepített Windows XP Home változattal kerülnek forgalomba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák