Connect with us

technokrata

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt informatikai kormánybiztost

Dotkom

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt informatikai kormánybiztost

Hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Sík Zoltánt, az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosát.

A Magyar Hírlap információi szerint a kormánybiztosság több százmilliós keretszerződéseket kötött ügyvédi irodákkal, melyek a rendőrség feltételezése szerint teljesítmény nélkül vettek fel nagy összegeket. Az eljárásnak újabb gyanúsítottja is lehet.

Sík Zoltánt, az Orbán-kabinet informatikai kormánybiztosát kedden hallgatta ki és gyanúsította meg az ORFK gazdasági bűnözés elleni osztálya. A Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkársága júliusban tett bejelentést az ügyben az ügyészségnek, amely a nyomozást elrendelte.

Az ügy előzménye, hogy Sík Zoltán kormánybiztos (Stumpf István közeli munkatársa) Dessewfy Anna, akkori jogi főosztályvezetővel együtt kétszázmilliós keretszerződést kötött több ügyvédi irodával, melynek mértékét később ötszázmilliósra emelték. Az elvégzett munkáról az ügyvédek vagy nem is adtak teljesítményigazolásokat, vagy ha igen, akkor azokon irreális (18 órát meghaladó munkavégzést igazoló) számok szerepeltek. A munkáról csak annyit lehet tudni, hogy “törvényjavaslatot készített” vagy “jogszabályt készített elő”, de annak semmi nyoma nincs.

Havonta átlagosan harminchétmillió forintot vettek fel az ügyvédek, a feltételezés szerint teljesítmény nélkül. A Magyar Hírlap információi szerint egyes esetekben a pénz csak átfolyt az ügyvédi irodákon, akik a “munkát” tovább adták alvállalkozóknak. Ezek a cégek egy körből kerültek ki. A rendőrség egyéb részletekről nem adott felvilágosítást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle