Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen felfutott a HP által értékesített PC-k mennyisége a fúziót követően – világszinten

Dotkom

Jelentősen felfutott a HP által értékesített PC-k mennyisége a fúziót követően – világszinten

A HP „egészséges negyedéves növekedést” produkált a globális PC-piacon 2002. harmadik naptári negyedévében, bővülési üteme meghaladta az ágazati átlagot és jól tükrözte a fúzió óta elért eredményeket – írták a HP teljesítményéről az elemzői jelentések.

Az International Data Corporation és a Gartner Dataquest számai arra utalnak, hogy a HP-nek sikerült visszaállnia a negyedéves növekedési pályára a nemzetközi PC-eladások terén.

Hazánkban, az IDC most közzétett adatai szerint, a személyi számítógépek értékesítése a tavalyi időszakhoz viszonyítva mintegy 6,7 százalékkal csökkent: a harmadik negyedévben összesen 47.755 darab személyi számítógép talált gazdára Magyarországon hivatalos csatornákon keresztül.

Magyarországon, az asztali PC és notebook területén a HP messze piacvezető: több mint 21%-os részesedéssel büszkélkedhet az asztali PC-k piacán, ez 8.160 eladott terméket jelent. Ezt az eredményt a notebook piacon elért közel 30%-os részesedése múlja felül, ez 2.154 darab eszközzel egyenlő. Az összesített számok mögötti részleteket tekintve a szerverek területén mutatkozik továbbra is leginkább a HP fölény: 39,7 %-os részesedésével a HP szerverek ma egyértelműen iparági szabványnak nevezhetők Magyarországon.

Az IDC becslése szerint a HP-nek a 2002 júliusa és szeptembere közötti időszakban a globális piaci átlagnál gyorsabban, 6,3 százalékkal sikerült növelnie a világon összesen eladott PC-k mennyiségét 2002 második naptári negyedévéhez képest.

„A HP PC-üzletága kevesebb, mint fél évvel az egyesülés után visszaállt a növekedési pályára. Folyamatosan javítjuk a költséghatékonyságot, továbbfejlesztjük üzleti modellünket, és változatlanul törekszünk a termék-innovációra” – nyilatkozta Mike Larson, a HP Personal Systems Group Americas vezető elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. „Határozott lépéseket tettünk, és arra számítunk, hogy a jövőbeni adatok még jobban tükrözik majd a nemrég végrehajtott PC-árcsökkentések és termékbevezetések, valamint az újonnan elnyert ügyfélmegbízások hatását.”

A HP a magyar piacon a negyedik negyedév elején jelenik meg a tablet PC-vel, kiteljesítve ezzel PC termék portfolióját. Az Egyesült Államokban és a Nyugat-Európában most bemutatott modellt év végétől kezdik árulni a legnagyobb kiskereskedelmi hálózatok Magyarországon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés