Connect with us

technokrata

Visszavonulnak az olaszok az osztrák érdekeltségükből

Dotkom

Visszavonulnak az olaszok az osztrák érdekeltségükből

Telekom Austria részvényeket értékesített az olasz telefontársaság.

A tavalyi viszonyítási időszakhoz képest az idei első félévben 10,1 százalékos nyereségnövekedést (3,657 milliárd euró) produkáló Telecom Italia nemrégiben úgy döntött, hogy magán-kihelyezés formájában – főként amerikai, osztrák és egyéb szakmai befektetőknek, részvényenként 7,45 euróért – megválik 65 milliót érő Telekom Austria-részesedésétől.

A 1,7 százalékos emelkedéssel elért 14,988 milliárd euró forgalmú olasz telefontársaságnak ez idáig egészen 29,8 százaléka, azaz 149 millió részvénye volt az osztrák távközlési vállalatban. S itt még nincs vége: a JP Morgan Securities, a Merrill Lynch és a Lehman Brothers szervezésében a potenciális vevők harminc napon belül még további 10 millió Austria Telekom-részvényt vásárolhatnak azonos áron.

A Telekom Austria (TA) csoport az első félév során tavalyhoz képest 0,2 százalékos emelkedéssel 1,89 milliárd eurós forgalmat, 86,9 százalékos emelkedéssel 243,2 milliós működési eredményt, 12,5 százalékos emelkedéssel 794,5 millió eurós pénzforgalmi eredményt (EBITDA) ért el.

Miután a Telekom Austria konszern megvette a mobilszolgáltató leányvállalat korábban olasz tulajdonban lévő mintegy 25 százalékát, a Mobilkom Austria 100 százalékban a konszern tulajdona lett. Mivel az üzletrész 692,8 millió euróba került, a TA konszolidált nettó adósságállománya 151,1 millió euróval, 3,43 milliárdra nőtt. Az akvizíció nélkül a vállalat közleménye szerint csökkent volna az adósság.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle