Connect with us

technokrata

Rootszerverek: felkészülten várják az újabb támadásokat

Dotkom

Rootszerverek: felkészülten várják az újabb támadásokat

Október 21-én nagyszabású támadás érte a rootszervereket – majdnem sikerült lelassítani az Egyesült Államok internetes adatforgalmát. A hasonló akciók megelőzésére már történtek lépések…

Ismeretes, hogy a múlt hónapban nagymérvű DDoS, azaz distributed denial of service támadás érte az URL-eket IP-címmé átalakító rootszervekerek. Ebből 13 az Egyesült Államokban és három másik országban található, s az akció következtében 9 szerver egy órán keresztül nem volt képes ellátni a feladatát. Igaz, hogy ebből az Internetet használók semmit sem észleltek, de elég lett volna még egy szerver kidőlése, és komoly problémák léphettek volna fel.

A rootszerverek közül kettő a Verisign felügyelete alá tartozik. A cég bejelentése szerint ugyan a hálózat azonos részén találhatók szerverei, ezen egységeket mégsem érte támadás. A nagyobb biztonság érdekében mégis úgy döntöttek, hogy az egyiket eltávolítják abból a helységből, ahol mindkét számítógép tartózkodott. A keddi este folyamán egy meg nem határozott épületbe költöztették át az egyik szervert – közölte Cheryl Regan, a Verisign szóvivője. 1997 óta ez volt az első olyan eset, hogy a rootszerverek közül egyet áthelyeztek.

Az összehangolt szervertámadásról annyit már sikerült kiderítenie az FBI-nak, hogy a szervereket kérelmekkel elárasztó számítógépek java része Dél-Koreában és az USA-ban található, többet azonban nem árultak el a nyomozás részleteiről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák