Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates bemutatta a Tábla PC-t

Dotkom

Bill Gates bemutatta a Tábla PC-t

Szerdán, a késő esti órákban Bill Gates bemutatta a régóta várt Tábla PC-t, mely új fejezetet nyithat a személyi számítástechnika történetében.

A nagyszabású rendezvényen a Microsoft mellett felsorakoztak a Tábla PC mellett elkötelezett hardver-, szoftver- és mikrochipgyártó cégek, valamint azok az ügyfelek és partnerek, akik elsőként alkalmazták a Tábla PC-t.

A bemutatón az Acer, a Fujitsu, a HP, a Motion Computing, az NEC, a Tatung, a Toshiba America Information Systems, valamint a Viewsonic piacra érett fejlesztésit mutatták be, melyek között éppúgy megtalálhatók a billentyűzettel ellátott, és az anélküli hardverek. A fenti gyártók mellett a Matsushita Electric is bejelentette, hogy a Panasonic márkanév alatt hamarosan piacra dobja saját gyártmányú Tábla PC-jét.

A Windows XP operációs rendszer e speciális hardverre fejlesztett változatát, a Windows XP Tablet PC Editiont (melyről részletesebb információt hamarosan a Windows rovatban lehet olvasni) futtató újabb generációs notebookok már felismerik a kézírást is; az adatbevitel immár nemcsak a billentyűzet és az egér segítségével lehetséges, hanem egy digitális ceruzával is. Az eredmény egy olyan újszerű hordozható számítógép, melyet gyakrabban használhatunk, mint a korábbi notebookokat; helyhez kötetlenül: találkozókon, értekezleteken, egyetemi előadásokon stb.

„A Tábla PC premierje a mobil számítástechnika új fejezetét jelenti. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hányféleképpen használhatjuk ezeket a lélegzetelállító számítógépeket˝ – mondta Bill Gates. „ A Tábla PC nagyszerű példája annak, hogyan is alkalmazkodik a számítógép az emberi munkavégzéséhez, legyen szó akár egyszerű jegyzetelésről, vezeték nélküli hálózaton történő információcseréről vagy éppen egyszerű dokumentumok olvasásáról.”

Gates bejelentette, hogy több prominens amerikai napilap és magazinkiadó – többek között a Financial Times, a New York Times, a Forbes és a Slate magazin jelezte, együtt kíván dolgozni a Microsofttal annak érdekében, hogy kiadványaik a Tábla PC-ken is olvashatóak legyenek. A Tábla PC-re egyébként már több nagy cég is fejlesztett speciális alkalmazásokat. A legnevesebb gyártók közt megtalálható a Corel, az SAP, az Adobe, a Groove Networks, a ScanSoft valamint a Siebel Systems.

Az Intel, a Transmeta és a VIA Technologies fejlesztéseinek köszönhetően a Tábla PC-k alacsony energiafelhasználású chipekkel működnek. A Tábla PC-k a mai naptól kaphatóak az Egyesült Államokban, a fogyasztói árakat a gyártók határozzák meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés