Connect with us

technokrata

A Motorola bővíti Izland digitális rádióhálózatát

Dotkom

A Motorola bővíti Izland digitális rádióhálózatát

Az izlandi hatóságok a mai napon bejelentették, hogy a Motorolával kizárólagos szerződést kötöttek az izlandi TETRA (TErrestrial Trunked RAdio) rendszer kivitelezési munkálataira.

Az új hálózat egy IP (Internet Protocol) alapú rendszer lesz, amelyben a Motorola Dimetra IP szolgáltatja a kulcsfontosságú feladatok biztonságát és funkcionalitását. A rendszer képes lesz adatok és hang továbbítására, az IP pedig olyan funkciókkal gazdagítja a rendszert, mint a helyi trönkölés, ami azt jelenti, hogy a rendszerről „leszakadt” alrendszereken belül zavartalanul és biztonságosan folytatható tovább a kommunikáció. A jelenlegi TETRA rendszer tovább fejlesztése egy folyamatosságot biztosító terv alapján valósul majd meg, amelynek elsődleges célja, hogy a rendszer bővítése és fejlesztése csak minimális kommunikációs kieséssel járjon a közbiztonsági szervek számára.

Izland jelenlegi TETRA rendszerét mintegy 1300 állami- és magán szférabeli felhasználó használja. Előrejelzések szerint az új rendszer elkészültével ez a szám elérheti a 7-10 ezer felhasználót is, közöttük a rendőrséget, tűzoltóságot, és a mentőket, valamint a halásztársaságokat, szállítmányozó vállalatokat és a NATO jelentős izlandi bázisát, akik jelenleg még nem a TETRA rendszert használják.

A szerződés értelmében a Motorola kisebbségi tulajdonosa lesz az új TETRA rendszernek, amelynek további tulajdonosai: a Reykjavik Energy, a National Power, és a TM Software. Az izlandi szerződés alátámasztja, hogy a Motorola elkötelezettje a TETRA rendszer kiterjesztésének, egyben megerősíti a vállalat szerepét a TETRA európai jelenlétében, egyúttal Izland kulcsfontosságú közbiztonsági partnerévé válik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle