Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Motorola bővíti Izland digitális rádióhálózatát

Dotkom

A Motorola bővíti Izland digitális rádióhálózatát

Az izlandi hatóságok a mai napon bejelentették, hogy a Motorolával kizárólagos szerződést kötöttek az izlandi TETRA (TErrestrial Trunked RAdio) rendszer kivitelezési munkálataira.

Az új hálózat egy IP (Internet Protocol) alapú rendszer lesz, amelyben a Motorola Dimetra IP szolgáltatja a kulcsfontosságú feladatok biztonságát és funkcionalitását. A rendszer képes lesz adatok és hang továbbítására, az IP pedig olyan funkciókkal gazdagítja a rendszert, mint a helyi trönkölés, ami azt jelenti, hogy a rendszerről „leszakadt” alrendszereken belül zavartalanul és biztonságosan folytatható tovább a kommunikáció. A jelenlegi TETRA rendszer tovább fejlesztése egy folyamatosságot biztosító terv alapján valósul majd meg, amelynek elsődleges célja, hogy a rendszer bővítése és fejlesztése csak minimális kommunikációs kieséssel járjon a közbiztonsági szervek számára.

Izland jelenlegi TETRA rendszerét mintegy 1300 állami- és magán szférabeli felhasználó használja. Előrejelzések szerint az új rendszer elkészültével ez a szám elérheti a 7-10 ezer felhasználót is, közöttük a rendőrséget, tűzoltóságot, és a mentőket, valamint a halásztársaságokat, szállítmányozó vállalatokat és a NATO jelentős izlandi bázisát, akik jelenleg még nem a TETRA rendszert használják.

A szerződés értelmében a Motorola kisebbségi tulajdonosa lesz az új TETRA rendszernek, amelynek további tulajdonosai: a Reykjavik Energy, a National Power, és a TM Software. Az izlandi szerződés alátámasztja, hogy a Motorola elkötelezettje a TETRA rendszer kiterjesztésének, egyben megerősíti a vállalat szerepét a TETRA európai jelenlétében, egyúttal Izland kulcsfontosságú közbiztonsági partnerévé válik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés