Connect with us

technokrata

Lekapcsolták Európa egyik legnagyobb szoftverkalóz szervezetét

Dotkom

Lekapcsolták Európa egyik legnagyobb szoftverkalóz szervezetét

A szoftverek illetéktelen másolását a világon mindenhol büntetik, így Európában is. Nemrég egy rendőrségi akciónak köszönhetően körülbelül 14 milliárd (!) forint értékben foglaltak le másolt programokat és sokszorosításukhoz szükséges eszközöket.

Európa történetének egyik legnagyobb fogását (már ami a szoftverkalózkodást illeti) könyvelhették el a rendőrök annak az olasz ˝bandának˝ a lefülelésével, amelyre nemrég került sor. Az olasz gazdasági rendőrség hozzávetőleg 14 milliárd forintnak megfelelő értékű árut foglalt le az eset kapcsán.

A Guardia di Finanza és a Business Software Alliance (BSA) együttműködésének köszönhetően egy embert már vád alá helyeztek, másik 10 egyént pedig a gyanúsítottak közé soroltak be. Az ellenük felhasználható bizonyítékokban tobzódhatnak a vád képviselői: közel 100 ezer szoftvert másoltak fel CD-k és DVD-k tömkelegére. Emellett azonban a legújabb filmekről is találtak rengeteg kalózmásolatot az illetékesek, illetve pornográf anyagok (köztük gyermekpornó) is előkerültek.

Mint kiderült, ezeket a lemezeket három website-on keresztül értékesítették, anonimitást biztosító e-mailcímeket használva. Nem ritkán kódolt és jelszavas üzenetváltás zajlott az eladók és a leendő vásárlók között.

Hasonló akcióra került sor az Egyesült Királyságban még a múlt hónap folyamán, amikor húsznál is több embert tartóztattak le illegális szoftvermásolás és -terjesztés bűnével. Akkor a brit rendőrök 8500 kalóz master CD-t és másolóeszközt foglaltak le, melynek értéke közel 180 millió forintra rúgott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle