Connect with us

technokrata

Schmid kezében a Mobilcom jövője

Dotkom

Schmid kezében a Mobilcom jövője

A német kormány, a bankok és a France Telecom már megegyezett, már csak Gerhard Schmid aláírása hiányzik, a határidő azonban nemsokára lejár…

Úgy tűnik, rendeződik a többszörösen eladósodással fenyegetett Mobilcom helyzete. A Berliner Zeitung értesülése szerint a német kormány, a France Telecom és a hitelnyújtó bankok kedden megegyeztek a Mobilcom jövőjével kapcsolatosan, már csak Gerhard Schmid, cégalapító és résztulajdonos jóváhagyása hiányzik. Az újság megjelenés előtt álló szerdai száma szerint a német kormány utasította Schmidet részvényeinek átruházására, melyre kedd este 9 óráig kapott haladékot. Amennyiben Schmid nem válik meg részesedésétől a kormány által megadott feltételekkel, a Mobilcom csődbe megy.

Gerhard Schmid ügyvédje elmondta, hogy Schmid a részvényátruházást az ellene folyó eljárás beszüntetésétől tette függővé.

Schmid egyébként az elmúlt héten már aláírt egy ehhez hasonló részvény-átruházási szerződést, melyről később kiderült, hogy Schmid módosította a kormány által javasolt szöveget. Minta akkor elmondta, a kormány ajánlata nem vette figyelembe érdekeit. Ezt a szerződést egyoldalú módosítás miatt semmisnek tekintették.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák