Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szaddam Husszein elektronikus levelezése – érdekes és kínos részletek

Dotkom

Szaddam Husszein elektronikus levelezése – érdekes és kínos részletek

Még az olyan diktátorok, mint például Szaddam Husszein, sem nélkülözhetik korunk egyik nagy vívmányát, az e-mailt. Kivel és milyen témában levelezett az iraki zsarnok? Felettébb érdekes részletek derültek ki…

Az iraki elnök hivatalos honlapján levő e-mailcím (elméletileg) a diktátor saját postafiókjára irányul. Lelkes emberek levelezni kezdtek Szaddammal, s a túloldalról válasz érkezett. Azt nem lehet száz százalékos biztonsággal kijelenteni, hogy maga a zsarnok küldte-e ezen válaszleveleket, de a stílusról felismerhető volt az iraki diktátor hangoztatta világnézet.

Tény, hogy az Iraki Uruklink.net karbantartója egy Irak által ellenőrzött Internet-szolgáltató, s az is igaz, hogy az e-mailcím a kormányzat hivatalos oldalán volt megtalálható. Az iraki ISP által használt webmail szoftver számos biztonsági hiányossága ismert – így nem is okozott különösebb gondot a rendszer feltörése (ugyan minden, a szoftver biztonsági lyukaira ismert és letölthető már javítópatch, de az irakiak nem tartották fontosnak ezek telepítését).

Csak idő kérdése volt ezen információ ismeretében, hogy mikor törik fel a diktátor postafiókját (amely egyébként pár hete megtelt, az uruk@uruklink.net címre érkező levelek egy ideje már visszapattantak). Ennek bekövetkezte után kiderült, hogy a levelek java része olvasatlanul állt, és jópár webszemétnek nevezhető e-mail is megtalálható volt a postafiókban. Szaddam szokásairól nem sok mindent tudhattak meg a kiváncsiskodók, a vele kapcsolatot felvenni vágyókról már annál többet.

Sokan felajánlották segítségüket (amerikai olajcsövek tartózkodási helyzetét, USA felségjelű tengeralattjárók mozgását és tartozkódási helyeit felfedve), páran – bizonyára merő kedvességből – vírust is küldtek az iraki diktátornak. Akadtak azoban olyan levelek is, melyben cégek kínáltak fel különböző termékeket és szolgáltatásokat (bombák, ideggázok kommunikációs befektetések stb.) – 1990 óta tilos azonban Egyesült Államokban alapított cégnek kereskedni Irakkal.

Természetesen hivatalos oldalról nem kommentálták az eseményeket, egy azonban biztos – a korábban Szaddam Husszein e-mailcímének hitt postafiók már nem üzemel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés