Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyetemek és megoldásszállítók mutatták be a Sun-technológiák használatát az idei EduCause konferenc

Dotkom

Egyetemek és megoldásszállítók mutatták be a Sun-technológiák használatát az idei EduCause konferenc

Az idei EDUCAUSE konferencián a Sun Microsystems egyetemekkel és megoldásszállítókkal osztotta meg kiállítási standját annak bemutatására, hogyan alkalmazhatók a Sun technológiái az adminisztráció, az infrastruktúra, a digitális könyvtárak és az elektronikus oktatás területén.

I. Adminisztráció

Wayne állami egyetem (WSU)
A WSU mint az adminisztrációs számítástechnika Sun „Excellencia-központja” azt mutatta be, hogyan építettek ki a Sun ONE felhasználásával nyílt szabványokon alapuló és többféle platformot egyesítő integrált létesítményi infrastruktúrát.

A „Java az adminisztrációban” érdekcsoport (Java in Administration Special Interest Group, JA-SIG)
A JA-SIG az uPortalt, egy ingyenes, megosztható, a Java, XML, JSP és J2EE technológiákat felhasználó portált mutatta be. A JA-SIG egy független szervezet, mely az információáramlás felgyorsítására jött létre a Java-technológia felhasználásával adminisztratív alkalmazásokat fejlesztő intézmények és társaságok között.

Oracle Corporation
A cég bemutatta, miként használhatják ki egy intézmény diákjai, tanárai és dolgozói az Oracle Self Service („önkiszolgáló”) alkalmazásokat, melyek karcsúsítják az üzleti folyamatokat, valamint javítják az adatok pontosságát és elérhetőségét. Az Oracle bemutatta továbbá önkiszolgáló emberi erőforrás (Self-Service Human Resource) alkalmazásait, amelyek jobb és jobban időzített döntések meghozatalát teszik lehetővé. Ez a bemutató a következőket foglalja magában: Internet Procurement (internetes beszerzés), iSupplier, iExpenses és HR Self Service.

II. Infrastruktúra

Case Western Reserve Egyetem (CWRU)
A CWRU a myCWRU portált és a Campus Athena felsőoktatási vállalkozási portálmegoldást mutatta be, amely egy J2EE webszolgáltatási középszoftver-keretrendszerrel kiterjeszti a meglévő, Oracle-re épülő hagyományos hallgatói információs rendszert, valamint a Kerberos alapú azonosítási rendszer funkcionalitását. Mindez elősegíti az olyan vállalati rendszerek valós idejű integrációját, mint a Sun ONE e-mail, a Steltor (Oracle) naptárrendszer, az Oracle 9iAS, a Blackboard oktatásfelügyeleti rendszer, a Sun ONE LDAP és a SUN One MQ.

New York Egyetem (NYU)
Az NYU a NYUHome-ot mutatta be és nagy hangsúlyt fektet a Campus Cluster architektúrára. Az NYUHome a több mint 55 ezer hallgató, a tantestület, a dolgozó, valamint az öregdiákok igényeit kiszolgáló egyetemi portál. A Campus Cluster környezet (a katasztrófa utáni gyors helyreállás érdekében) elkülönített géptermekben elhelyezett redundáns infrastruktúra felhasználásával magas fokú rendelkezésre állást biztosít.

Sun ONE
A Sun a Sun Open Net Environmenttel (Sun ONE) jelent meg. A Sun ONE szabványokra épülő szoftveres jövőkép, architektúra, platform és szakértelem az igényalapú szolgáltatások fejlesztése és kialakítása érdekében. Rendkívül méretezhető és robusztus alapot nyújt a hagyományos szoftveralkalmazások számára csakúgy, mint a jelenlegi web alapú alkalmazásoknak, miközben alapot teremt az olyan következő generációs elosztott számítási modelleknek, mint a webszolgáltatások.

III. Digitális könyvtárak

Luna Imaging Inc.
A Luna Imaging Insight nevű képkezelő szoftverét mutatta be, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi egy átfogó digitális képgyűjtemény kiépítését. A gyűjteménykezelők digitalizálhatják saját képgyűjteményüket, és bevihetik a Luna Insight szoftverbe, megosztva a tartalmat a programot használó más intézményekkel, digitális képgyűjteményekre iratkozva fel a Luna változatos tartalomszolgáltató partnereinél, vagy digitális képeket licencelve az egyre növekvő számú Insightra felkészített képgyűjteményből.

VTLS Inc.
A VTLS Inc. a jövőbe mutató könyvtári megoldások fejlesztésében nemzetközi piacvezető. A VTLS digitális könyvtári részlege a Sun standján a következő implementációkat mutatta be:
NDLTD – Diplomamunkák és disszertációk hálózatos digitális könyvtára
AMICO – az Art Museum Image Consortium könyvtára
A Svájci Nemzeti plakátgyűjtemény
A Steven Spielberg jiddis digitális könyvtár

IV. e-Oktatás

eUniversity/Sun Professional Services
A Sun Professional Services (SunPS) az eUniversity (UK) online oktatási rendszer fejlesztéséről számolt be. Az eUniversity az Egyesült Királyság egyetemeiről magas színvonalú, rugalmas és elérhető felsőbb szintű oktatást és szakmai képzési kurzusokat kínál a hallgatóknak világszerte. A Sun ONE alapú megoldás Sun hardverre, valamint J2EE-re és Solarisra épülve nyújt méretezhető, elérhető és robusztus megoldást.

HarvestRoad
A HarvestRoad a kifejezetten az oktatási piac igényeihez létrehozott webes oktatási tartalomfelügyeleti rendszerét (Learning Content Management System, LCMS) mutatta be. Az LCMS egy tanfolyam oktatási anyagainak hatékony összegyűjtésével, publikálásával, felügyeletével, karbantartásával, kikeresésével és megosztásával maximalizálja az intézmény befektetéseinek megtérülését (ROI).

University of Wisconsin rendszer
A dot.edu a University of Wisconsin rendszerének oktatási alkalmazásszolgáltatója. Mint az egyetlen e-oktatással foglalkozó Sun Center of Excellence az Egyesült Államokban, a dot.edu úttörőnek és jövőt formáló erőnek számít egyedülálló ASP-modell bővítésével az „oktatást szolgáló oktatás” területén, infrastruktúrát és erőforrásokat biztosítva oktatási intézményeknek az UW-rendszeren belül és kívül egyaránt.

WGBH
A WGBH, egy szerteágazó nonprofit, oktatási anyagokat előállító vállalkozás a Sun Professional Services-zel és a Sun Global Education and Research (globális oktatási és kutatási) csoporttal dolgozik együtt egy digitális vagyonkezelő (Digital Asset Management) rendszer fejlesztésében, médiavagyonuk szervezése és koordinálása, valamint a birtokukban lévő tartalom értékének (a megnövelt elérhetőséggel való) maximalizálása érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés