Connect with us

technokrata

Az SAP modernizálja az USA adóhivatalának belső pénzügyi rendszereit

Dotkom

Az SAP modernizálja az USA adóhivatalának belső pénzügyi rendszereit

A CSC Prime Alliance a mySAP.com platformot választotta az Inland Revenue Service több millió dolláros integrációs programjának lebonyolítására.

Az SAP Public Services Inc. bejelentése szerint a CSC PRIME Alliance a mySAP.com e-business platformot választotta az USA adóhivatala, az Inland Revenue Service (IRS) integrált pénzügyi rendszereinek korszerűsítését célzó kezdeményezés induló fázisának támogatására. A Computer Sciences Corporation (CSC) az IRS üzleti rendszereinek modernizációs programja keretében aláírt alvállalkozói szerződéssel bízta meg az SAP Public Servicest a több tízmillió dollár nagyságrendű, több éves munka lebonyolításával. A szerződés értelmében a mySAP Financials biztosítja majd az IRS modernizációs program integrált pénzügyi rendszerekre vonatkozó kezdeményezésének technikai hátterét.

A projekt célja a bevétel-elszámolás, a vezetői számvitel és a költségvetés-készítés színvonalának javítása. A fejlesztések révén az IRS dolgozói egyszerűbben hozzáférhetnek majd a belső irányítás pénzügyi adataihoz, és az operatív információk ismeretében jól időzített, tényekre alapozott döntéseket hozhatnak, valamint hatékonyabban támogathatják a főkönyvi könyvelést és a költségvetés kidolgozását.

„Az IRS és a hozzá hasonló, magas szintű kormányzati szervek most kezdik felismerni, mekkora hatékonyságjavulást érhetnek el pénzügyi irányítási rendszereik átláthatóságának növelésével” – mutatott rá Tom Shirk, az SAP Public Services vezető elnökhelyettese. „A hatékony és jól kézben tartható pénzügyi rendszer rövid és hosszú távon egyaránt kulcsszerepet játszik a sikeres működésben. Kiválasztásunk újfent igazolta, hogy az SAP megoldásai, ágazati jártassága és szakmai partnerkapcsolatai képesek hozzásegíteni a világ legnagyobb állami szervezeteit az e-government – azaz az elektronikus kormányzati működés – segítségével megvalósítható működési kiválóság eléréséhez.”

A mySAP Financials kiterjedt funkcionalitása és integrációs lehetőségei révén az IRS összegyűjtheti a Kongresszus, valamint a beszámolási duplikációk megszüntetésére és a kormányzathoz befutó adatok konzisztenciájának javítására létrehozott JFMIP-program (Joint Financial Management Improvement Program) által megkívánt világos, pontos és aktuális információkat. A pénzügyi rendszerek korszerűsítésére indított szövetségi szintű kampány részeként valamennyi amerikai kormányszervnek JFMIP-hitelesítéssel rendelkező pénzügyi menedzsment szoftvert kell beszereznie. A mySAP Financials pontos képet ad az IRS munkatársainak az adóbehajtási folyamatokról és lehetővé teszi számukra, hogy a szervezet vezetőinek munkáját segítve, hozzáadott értékké alakítsák a pusztán adminisztratív pénzügyi feladatokat.

Az SAP a CSC PRME Alliance által kiírt tender győzteseként nyerte el a fenti megbízást. A CSC PRIME Alliance elnevezés annak az öt vállalatnak a szövetségét takarja, amelyek stratégiai partner-megállapodást írtak alá a CSC-vel az USA adóbehajtási rendszerét támogató üzleti folyamatok és informatikai háttér korszerűsítésére. Az IRS és a CSC PRIME Alliance által közösen elindított IRS modernizációs program részletes tervet tartalmaz arra nézve, miként lehetne javítani az adóhatóság működésének hatékonyságát, és hogyan használhatná fel az IRS a technika vívmányait az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások színvonalának javítására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák