Connect with us

technokrata

Növekvő nyugtalanság a Deutsche Telekomnál

Dotkom

Növekvő nyugtalanság a Deutsche Telekomnál

A Matáv többségi tulajdonosánál egyre feszültebb a légkör: már csak 2 hónap maradt Helmut Sihler lemondásáig, utódjelölt viszont továbbra sincs. A keresésbe mostantól egy fejvadászcég is besegít.

A német Deutsche Telekomnál a júliusban leváltott Ron Sommer vezérigazgató távozása óta egyre nagyobb a nyugtalanság. A júliusban beiktatott 72 éves Helmut Sihler kora miatt már akkoriban heves vitákat váltott ki, most azonban leginkább a távozása aggaszt mindenkit. Sihler ideiglenesen vállalta csak az elnök-vezérigazgatói posztot, szerződése 2003. január közepén lejár. Bár Sihler maga is megígérte, hogy gondoskodik utódjáról, eddig a DT összes próbálkozása kudarcot vallott.

A helyzet mind a Telekom munkatársainak, mind a részvényeseinek egyre nyugtalanítóbb, ugyanis Sihler elmondása szerint nem hajlandó január után meghosszabbítani a szerződését, az eddigi jelöltek pedig sorra lemondták a felkínált pozíciót. Legutóbb Ferdinand Piëch, volt Volkswagen elnök, előtte többek között Klaus Zumwinkel a német posta elnöke, valamint Werner Müller volt miniszter.

A Telekom a sikertelen próbálkozások után immár egy fejvadászcéget is bekapcsolt a keresésbe: Jörg Will az IFP fejvadászcég vezetője megerősítette a hírt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák