Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AOL részvényesei sürgetik a médiafúziót

Dotkom

Az AOL részvényesei sürgetik a médiafúziót

Való igaz, hogy folynak a tárgyalások az ABC és a CNN egyesítéséről, azonban továbbra is csupán közelítésről van szó, mintsem egyezkedésekről. Pedig az anyavállalatok részvényesei már nagyon türelmetlenek…

Tárgyalásokat folytat a világ két legnagyobb média vállalata, az AOL Time Warner, valamint a Walt Disney a társaságok hírtelevízióinak, a CNN-nek és az ABC News-nak az egyesüléséről, azonban Michael Eisner, az amerikai Disney film- és médiacsoport elnöke szerint az esély a megállapodásra jelenleg 50 százaléknyi.

Elmondása szerint van értelme közelíteni egymáshoz a két hírtévét, de egyelőre szó sincs konkrét együttműködésről, és még javában mérföldekre távol állnak az esetleges egyesítés módozatainak megtárgyalásától.

Michael Eisner úgy véli, hogy érdemes lenne egységesíteni az információáramlást, de ehhez részletesebben és komolyabban át kell rágni a várható költségmegtakarítások eredményét.

A CNN az egyesülést már két éve szeretné elérni a költségcsökkentés érdekében, és jelenleg két társasággal is tárgyalásokat folytat – mindeddig azonban eredménytelenül. Ám mindkét csoportot, a Disneyt és az AOL Time Warnert is sürgetik a részvényesek az eredmények középtávú javítása érdekében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés