Connect with us

technokrata

Volt Sun-menedzser a Google vezetésében

Dotkom

Volt Sun-menedzser a Google vezetésében

A Google megüresedett pénzügyi igazgatói helyét George Reyes, a Sun Microsystems volt pénzügyi elnökhelyettese vette át.

Az internetes keresőmotort üzemeltető Google George Reyest nevezte ki pénzügyi igazgatójának. Mivel a mindössze 3 éves cég a tőzsdére lépést fontolgatja, a megüresedett pozíció hátráltatta a céget. A Google – a legtöbb internetes céggel ellentétben – már a hatodik negyedéve folyamatosan nyereséget könyvel el. Mivel azonban a cég nincs jelen a tőzsdén, nem volt eddig köteles a mérlegeredményeit nyilvánosságra hozni.

A Google szóvivője, David Krane tagadta a tőzsdére lépés tervét. Mint elmondta, a Google Reyes nemzetközi piacokon szerzett tapasztalatait és ismereteit szeretné hasznosítani, mert ezeken a piacokon a Google számára növekedési esélyeket lát. Saját adatok szerint a Google jelenleg a világon negyedik leggyakrabban látogatott weboldal.

Reyes a Sun Microsystemsnél a jelenlegi Sun elnökkel, Eric Schmidttel dolgozott együtt, aki akkoriban a Sun technológiai igazgatója volt. Andy Bechtolsheim pedig (a Sun Microsystems egyik alapítója) a Google egyik legelső befektetője volt, mikor a céget egy 1998-ban a Stanford egyetemen indított projekt után megalapították.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom