Connect with us

Hirdetés

technokrata

MobilCom-Schmid beperelte a France Telekomot

Dotkom

MobilCom-Schmid beperelte a France Telekomot

Egyre bonyolultabbá válik a helyzet a német MobilCom körül. A cég elbocsátott alapítója beperelte a tulajdonos France Telekomot, ugyanakkor a MobilCom peres eljárást kezdeményezett az alapító felesége ellen, aki szintén a cég nagyrészvényese.

Gerhard Schmid, a német MobilCom alapítója, nemrég elbocsátott vezetője pénteken pert indított a MobilCom 28,5 %-os tulajdonosa, a France Telekom ellen. Schmid ezzel a lépéssel akarja a franciákat arra kényszeríteni, hogy vásárolják meg tőle a MobilCom részvényeket 11 és 17 euró közötti áron. Korábban Schmid 22 eurót követelt, ugyanakkor a részvény jelenlegi értéke 6,5 euró. A benyújtott irat szerint a France Telekomnak a MobilCom részvények 33%-át kell átvennie Schmidtől, aki a feleségével együtt a részvények közel 50%-ának birtokosa. Mivel Schmid már március óta próbálja érvényesíteni az úgynevezett put opcióját, a számított ár egy átlagár. A vádirat szerint a francia konszern március óta nem válaszolt a felszólításokra.

Mindezek mellett a MobilCom beperelte Sybille Schmid-Sindram-ot, Gerhard Schmid feleségét egy 71 millió eurós részvényügylet kapcsán. Erre válaszul Schmid-Sindram október végére egy rendkívüli nagygyűlést kíván összehívni, melyen a fő napirendi pont a felügyelő bizottság leváltása lesz. A MobilCom jelenlegi vezetője, Thorsten Grenz elmondása szerint erre azonban nem fog sor kerülni, mert addig megegyeznek majd Schmid asszonnyal.

A MobilCom sorsa végeredményben a France Telekom kezében van, a cég azonban még nem döntött. Elemzők szerint a jelenleg nagy veszteséggel küszködő FT szeptember közepén meghozza a döntését a MobilCommal kapcsolatosan, ez azonban jelentheti a cég teljes átvételét és eladását is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés