Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alaplap gyártás 2002 első felében

Dotkom

Alaplap gyártás 2002 első felében

A hét folyamán jónéhány alaplapgyár közzétette a 2002. első féléves eredményeit. A számok alapján az Elitegroup mutatta ki az egy részvényre eső legnagyobb nyereséget, az Abit és az Epox viszont veszteséget könyvelt el.

A hét folyamán a Chaintech, DFI, Elitegroup, Gigabyte, Microstar és Shuttle tajvani alaplapgyárak közzétették 2002 első félévében elért eredményeiket. Legyártott alaplapok számát tekintve az Asustek vezet (Europában: Asus) 1,5 millió darabbal, második az Elitegruoup 1,3 millió legyártott darabbal, harmadik a Microstar/MSI 1 millió darabbal, negyedik pedig a Gigabyte 800.000 darabbal. Egyre több alaplapgyártó kísérletezik videokártyák gyártásával, a Gigabyte például 700.000-et adott el, közel annyit mint alaplapokból.

A befektetők számára fontos EPS (pre-Tax Earnings per Share, egy részvényre jutó adózás előtti nyereség) tekintetében az Elitegroup az első, második a Microstar/MSI harmadik a Gigabyte.

Az első félévben erős árverseny alakult ki a gyártók között, azonban abban minden gyár egyetért, hogy a piac stabilizálódni tűnik. Elemzők szerint a Shuttle által kimutatott jó eredmény nagyrészt annak köszönhető, hogy a termelést csaknem teljesen az Elitegroupra ruházta át.

A nyertesek mellett vannak, akik az első félévet veszteséggel zárták. Ilyenek többek között az Acorp, Abit, Albatron, és az Epox is. A veszteség oka például beruházások, valutaátváltási veszteségek. Az Abit vesztesége 83,4 millió új tajvani dollár (körülbelül 600 millió forint) a harmadik negyedévre azonban már nyereséget terveznek. Ez részben annak köszönhető, hogy a termelést (a Shuttle-hoz hasonlóan) az Elitegroupra ruházzák át.

Pontos eredmények:

Forgalom/adózás előtti nyereség/EPS euróban

Chaintech 68,8 millió E/-8,3 millió E/-6,2 Cent

DFI 56,2 millió E/1,5 millió E/1,3 Cent

Elitegroup 941 millió E/50 millió E/12 Cent

Gigabyte 401 millió E/42 millió E/7,8 Cent

Microstar 769 millió E/55 millió E/10 Cent

Shuttle 69,7 millió E/4,5 millió E/2,5 Cent



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés