Connect with us

technokrata

Kritikus hiba a Windowsban – letölthető a javítás

Dotkom

Kritikus hiba a Windowsban – letölthető a javítás

Újabb kritikusnak minősített biztonsági hibára derült fény a napokban, mely a Windowsokat érinti. Szerencsére a hibát befoltozó javítópatch-ek már letölthetők.

A Windows 95-öt (és az annál régebbi Microsoft operációs rendszereket) kivéve minden egyéb Windows érintett abban a hibában, melyre szerdán bukkantak rá. A digitális hitelesítésben levő biztonsági rés kihasználásával a támadó rosszindulatú kódot is futtathat a célpont rendszeren.

Ahhoz, hogy ezt ki lehessen aknázni, szükség van egy speciálisan kódolt ActiveX-re, melyet egy HTML-állományba szúrnak bele (az ActiveX egy olyan scriptnyelv, melyet a Microsoft kifejezetten a website-ok és alkalmazások közti kommunikáció elősegítésére fejlesztett ki). Ezután nincs is másra szükség, csak hogy a felhasználó megnyissa böngészőjével ezt a weblapot (vagy azt az e-mailt, amely ezt a HTML-oldalt tartalmazza).

A Windows 98-at, Milleniumot, NT 4.0-t, 2000-et vagy XP-t használók számára azt javasolja a Microsoft, hogy lehetőleg minél hamarabb töltsék le és telepítsék a hibajavítást. Ez megtehető a Microsoft weblapján.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle