Connect with us

technokrata

Házasság utáni krízis a Sony Ericssonnál

Dotkom

Házasság utáni krízis a Sony Ericssonnál

A Sony és az Ericsson 2001. áprilisában hozták létre közös cégüket a mobilpiacon, azonban a házasság, úgy tűnik nem áll biztos lábakon. A két cég együttes piaci részesedése jóval alulmaradt a várakozásoknál, az Ericsson pedig a válást fontolgatja.

Az Ericsson elnöke Kurt Hellström az utóbbi időben nem túl boldog, ha a Sonyval tavaly közösen alapított cégre, a Sony Ericsson Mobile Communicationsre gondol. Tavaly áprilisban nagy várakozásokkal indították útjára a céget, közös erővel akartak fellépni a Nokia ellen. A választott stratégia azonban nem bizonyult sikeresnek: a Sony Ericsson elsősorban a csúcskategóriás, drága készülékekre helyezte a hangsúlyt, olcsó telefonokat szinte nem is gyártott.

A hibás stratégiának köszönhetően a cég piaci részesedése (5,4%) alacsonyabb jelenleg, mint az Ericsson részesedése volt (7,7%) az egyesülés előtt. Hellström elmondta: amennyiben a következő fél évben nem történik változás, az Ericsson nem fog több pénzt invesztálni a közös vállalkozásba. Mint az Ericsson terveiből kiderül, 500 millió euróról van szó.

A Sony Ericsson minden reménye a nemsokára piacra kerülő T300-as modellben van: a telefon színes kijelzővel jelenik meg, az ára mégis mérsékelt lesz. Hellström ezzel a telefonnal szeretné a Sony Ericssont piacvezetővé tenni a multimédiás mobiltelefonok között. Amennyiben ez nem sikerül, marad egy hosszas válóper, és kezdhetnek mindent elölről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák