Connect with us

technokrata

A Philips eladja a bérmunkában végzett gyártási szolgáltatásait

Dotkom

A Philips eladja a bérmunkában végzett gyártási szolgáltatásait

A Royal Philips Electronics és az amerikai Jabil Circuit előzetes megállapodást írt alá a Philips bérmunkában végzett gyártási szolgáltatási üzletének eladásáról.

A Royal Philips Electronics és az elektronikus gyártási szolgáltatásokat végző amerikai Jabil Circuit Inc. előzetes megállapodást írt alá a Philips bérmunkában végzett gyártási szolgáltatási üzletének eladásáról – jelentette be a Philips Magyarország Kft. közleményében.

A szerződés 235 millió eurós vételárat tartalmaz, feltételei szerint a Jabil átveszi a három kontinensen található gyártó létesítmények vezetését.

Ennek értelmében Ausztriában, Belgiumban, Brazíliában, Kínában, Magyarországon, Indiában, Lengyelországban és Szingapúrban a Jabil folytatja az alkatrészek szállítását a Philips termékeinek gyártásához – egy négy éves, négy milliárd eurós szállítási szerződés alapján.

A közlemény szerint az ügylet lebonyolítására az év hátralévő részében kerül majd sor a szakszervezetekkel, munkástanácsokkal folytatandó szokásos konzultációs eljárásoktól valamint a versenyhivatali jóváhagyásoktól függően.

A magyarországi társaság tájékoztatása szerint tavaly a Philips Magyarország Kft. 2,36 milliárd euró árbevételt ért el, ami 100 millió euróval kevesebb mint egy évvel korábban. A tavalyi árbevételből 2,1 milliárd euró értékben értékesítettek az export és 264 millió euróért a belföldi piacon.

A Philips 1989-es jelenléte óta 216 millió eurót fektetett be Magyarországon. A társaságnak három gyáregysége működik hazánkban: Székesfehérváron, Győrben és Szombathelyen. A társaság magyarországi munkatársainak száma 5.700 fő.

A hollandiai székhelyű Royal Philips Electronics éves forgalma 2001-ben elérte a 32,3 milliárd eurót. A Philips a világ több mint 60 országában 184 ezer munkatársat foglalkoztat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák