Connect with us

technokrata

Távozik Magyarországról a Vivendi?

Dotkom

Távozik Magyarországról a Vivendi?

A világ második legnagyobb médiavállalata el kívánja adni magyarországi cégét, a Matáv legnagyobb riválisát.

Az eBroker információi szerint a Vivendi Universal, a világ második legnagyobb médiavállalata el akarja adni magyarországi cégét, a Matáv legnagyobb riválisát.

Jean-Rene Fourtou, a Vivendi vezérigazgatója elődjét követve, tovább keresi azon a kelet-európai beruházásaikat, melyek eladásával csökkenthető a vállalat adóssága – nyilatkozta Polányi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója. Hozzátette „elfogadtuk a tényt, hogy nem illünk bele a stratégiai tevékenységbe. A Vivendi problémájának megoldása érdekében elkerülhetetlen portfoliójának átrendezése.”

A Vivendi és a PanTel olyan vevőket keres, akik nagyobb versenytársai lehetnek a Matávnak. A Vivendi Magyarországon telefon, adat és internetes szolgáltatásokat biztosít, és 1.250 embert foglalkoztat.

Polányi szerint a „Matávon kívül minden eladó. Az egyetlen, amire szükség van, az egy vevő. A Matávon kívüli cégek konszolidációja nagy profit lehetőségeket tartogat a majdani befektető számára. A vezérigazgató úgy látja, inkább pénzügyi, mintsem szakmai befektető jelentkezése valószínűsíthető, tekintve a nagy nemzetközi telekom társaságok jelentős eladósodottságát – írta az eBroker.

A Vivendi Universal (VU) terveiről a Financial Times úgy értesült, hogy a francia anyacég teljes amerikai érdekeltségétől is megszabadulna. A 86 százalékos tulajdonrész eladásával a vállalat 10 milliárd euróval járulna hozzá karcsúsítási programjához.

A Vivendi Universal tengerentúli érdekeltségéhez tartozik a Universal Pictures hollywoodi filmstúdió, néhány tévécsatorna, valamint számos vidámpark is. A cég vezetői szerint jelenleg több olyan részleg is van a VU tulajdonában, amely nem illik az egységes vállalati struktúrába.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle