Connect with us

technokrata

Ingyenesen letölthető zenék az RIAA honlapjáról

Dotkom

Ingyenesen letölthető zenék az RIAA honlapjáról

Az amerikai székhelyű, digitális szerzői jogok betartásáért harcoló szervezet, az RIAA honlapja tegnap áldozatul esett a hackereknek: feltört website-járól kalóz MP3-ak váltak letölthetővé.

Ugyan csak néhány órán keresztül állt fenn az eset, mégis elég kínos az RIAA (Recording Industry Association of America) számára. Az ismeretlen támadók ugyanis úgy próbálták kifejezni ellenvéleményüket (melyben elítélik a szervezet szigorát), hogy szabadon letölthetővé tettek a weblapon több tucat (természetesen kalóz) MP3-at, illetve népszerűsítették az online file-cserét.

Az RIAA szóvivője szerint a rendet hamar helyre tudták állítani, a biztonsági hiányosságoknak pedig utánanéznek, melynek révén a hackerek fel tudták törni a website-ot. Mindenesetre nem az első eset, nem is olyan rég (július végén) már feltörték egyszer az RIIA website-ját, akkor DoS-támadással sikerült a behatolóknak megfektetni a site védelmét.

Az akció sikere mindazonáltal kérdéses: a szervezet tagjait nem tántorítja el céljuktól, akit pedig érdekel a file-csere, az eddig is relatíve szabadon űzhette. Csak az indulatok kavarognak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle