Connect with us

technokrata

Nortel: további 7.000 munkahelyet szüntetnek meg

Dotkom

Nortel: további 7.000 munkahelyet szüntetnek meg

A kanadai telekommunikációs eszközöket gyártó Nortel további 7.000 munkahely leépítését tervezi a következő fél évben. A cég létszáma így 3 év alatt 95.000 főről 35.000-re apad.

A kanadai Nortel újabb 7.000 munkatársának elbocsátásával kívánja csökkenti veszteségeit. A cég tervei szerint 2003 júnisusáig elérik a Breakeven pointot, azaz a költségek és a bevétel egyenlő lesz. Az elbocsátások után a létszám 35.000-re csökken, amely a 2000-es létszámnak (95.000 fő) már csak a harmada. A cég reményei szerint az elbocsátások után már 2,6 milliárd dolláros negyedévi forgalom is elég lesz ahhoz, hogy újra nyereséget könyvelhessenek el.

Korábbi számítások szerint 3,2 milliárd dolláros bevételre lett volna szükség az egyensúlypont eléréséhez, azonban Chet White, a Wells Fargo Securities elemzője szerint ezt a forgalmat elérni a jelenlegi körülmények között esélytelen. Nemcsak azért, mert a telekommunikációs szektor továbbra is krízishelyzetben van, hanem azért is, mert a Nortel az elmúlt években veszített piaci részesedéséből.

Júliusban még a második negyedévihez hasonló forgalmat (2,77 millárd dollár) vártak a harmadik negyedévre, most azonban 10%-kal lefelé módosították elvárásaikat. Ennek ellenére a 323 millió dolláros veszteség nem fog növekedni – legalábbis a Nortel tervei szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle