Connect with us

Lengyel babérokra tör a Deutsche Telekom

Dotkom

Lengyel babérokra tör a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom a lengyel Polska Telefonia Cyfrowa mobiltelefon-szolgáltatóra pályázik.

Úgy tűnik, hogy a Deutsche Telekom ellenőrző szerephez jut Kelet-Európa legnagyobb mobilcégében, a lengyel Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) mobiltelefon-szolgáltatóban.

A Dow Jones gazdasági hírszolgáltató információi szerint a lengyel Elektrim ipari csoport döntése értelmében a lengyel BRE Bankkal és a holland Eastbridge NV befektetési alappal folytatott exkluzív tárgyalásokat a francia Vivendi Universallal közösen birtokolt Elektrim Telekomunikacja (ET) távközlési vegyes vállalat 49 százalékának eladásáról hagyja eredménytelenül kifutni, melynek következtében lehetségessé válik a DT-PTC tranzakció.

A hírszolgáltató által meg nem nevezett források szerint ugyanis az ET 51 százalékban birtokolja a PTC-t, s az Elektrim csoport az ET eladásáról szóló tárgyalások felhagyásával csatlakozhat azokhoz a tárgyalásokhoz, amelyeket a lengyel ipari csoport többségi részvényeit birtokló Vivendi már elkezdett a Deutsche Telekommal a PTC-részesedés értékesítéséről. Egyébként a német távközlési szolgáltató jelenleg 45 százalékban részesedik a lengyel mobilcégből.

A Dow Jones forrásai szerint szerződés még nem köttetett, de a Matáv többségi tulajdonosa elvileg már megállapodott a Vivendivel a PTC feletti ellenőrzés megszerzéséről, azonban sem a DT, sem a Vivendi kommentálta az értesülést.

Az Elektrim elnöke elmondása szerint egyelőre nem tud küszöbönálló egyezségről, de azt elismerte, hogy a BRE-Eastbridge csoporttal folytatott tárgyalássorozat akadályozta az Elektrimet abban, hogy más befektetőkkel tárgyaljon az ET mobil üzletágának értékesítéséről.

A Rzeczpospolita című varsói napilap hírei szerint a DT 400 millió eurót fizetne a Vivendi-Elektrim vegyes vállalatnak a PTC 6,0 százalékáért, ami 51 százalékra növelné a német cég részesedését a lengyel mobiltelefon-szolgáltatóban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom