Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő T-Mobile Austria-eredmények

Dotkom

Csökkenő T-Mobile Austria-eredmények

A Matáv többségi tulajdonosának osztrák mobiltelefon-szolgáltató leányvállalata 4 százalékos árbevétel-csökkenést jelentett az idei első félévre.

A Deutsche Telekom osztrák mobiltelefon-szolgáltató leányvállalatának pénzforgalmi többlete (EBITDA) 170 millió euróra emelkedett, amely 46,6 százalékkal több, mint az előző évi első féléves eredmény. A jelentős mértékben megnövekedett nyereség a vezetékes hálózati részesedés eladásából származó 20 millió eurót is tartalmazza. Mindemellett a T-Mobile Austria árbevétele 4 százalékkal, 497 millió euróra csökkent a stagnáló piaci környezetnek köszönhetően.

Azzal, hogy a társaság előfizetőinek száma 2,089 millióról 1,995 millióra csökkent, 33 százalékos piaci részesedést tudhat magának a max.mobilról T-Mobile Austria-ra változtatott nevű szolgáltató.

A T-Mobile számára Európában az osztrák előfizetők hozzák a legtöbb pénzt, ugyanis az előző évhez képest mintegy 2 euróval, havi 29 euróra emelkedett a társaság egy felhasználóra jutó forgalma (ARPU). Ennél több bevételt – átlagosan havi 51 eurót – csupán az Egyesült Államokban sikerült elérnie a cégnek, amely az egy évvel korábbi azonos időszakban még havi 57 euró volt. Nagy-Britanniában a tavalyi évhez képes 4 euróval több, azaz 28 euró volt az egy használóra jutó havi bevétele a T-Mobile-nak, Németországban pedig az előző évivel megegyező 24 euró.

A T-Mobile csoport árbevétele 53 százalékkal, 9,1 milliárd euróra emelkedett. Az EBITDA ezzel párhuzamosan 86 százalékkal 2,56 milliárd euróra nőtt. Az előfizetők száma 48 százalékkal, 57,5 millióra gyarapodott – köszönhetően az amerikai VoiceStream tavalyi megvásárlásának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés