Connect with us

technokrata

A Hewlett-Packard vesztesége meghaladja a 2 milliárd dollárt

Dotkom

A Hewlett-Packard vesztesége meghaladja a 2 milliárd dollárt

A harmadik negyedévben a Hewlett-Packard nettó vesztesége meghaladta a 2 milliárd dollárt, azonban egyszeri tételek nélkül számolva a vállalat eredményeit, a gazdálkodás nyereséges volt.

A Compaq Computerrel megvalósított fúzió utáni első üzleti negyedévben a Hewlett-Packard (HP) üzemi költségei csökkentek a tavalyi évhez képest. A friggyel kapcsolatos költségeket is figyelembe véve a harmadik pénzügyi negyedévben a nettó vesztség meghaladta a 2 milliárd dollárt, azaz a részvényenkénti 67 centet. A HP árbevétele 16,5 milliárd dollár volt a negyedévben, az elemzők 16,73 milliárdra számítottak az egy évvel korábbi 18,58 milliárd dollár után.

Ennek ellenére a kaliforniai székhelyű vállalat a jelenleg stagnáló gazdasági környezet mellett is teljesíteni kívánja a felvásárláskor beígért célokat, így várhatóan a HP negyedik negyedéves eredménye megfelel majd a Wall Street-i várakozásoknak.

Egy évvel korábban a HP és a Compaq összeadott eredménye 116 millió dollár, részvényenként 4 cent veszteség lett volna. Egyszeri tételek nélkül számolva a HP 420 millió dollár nyereséget könyvelhetett volna el, részvényenként 14 centet a július 31-én végződő pénzügyi időszakban az egy évvel korábbi 320 millió dollár, részvényenkénti 11 cent után.

A világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a negyedév során közel ötezer fős leépítést hajtott végre, mely az év végére eléri a 10 ezres nagyságot. A társaság várakozásai szerint a negyedik negyedévben az árbevétel 17,44 milliárd dollár lehet, az egy részvényre jutó eredmény pedig 22 cent. Ezek megegyeznek az elemzői várakozásokkal.

A HP részvények árfolyama az idén május 7-én befejeződött Compaq-fúzió óta 23 százalékkal gyengült, míg az egyesülésből profitáló Dell Computer részvényeinek jegyzése ez idő alatt 21 százalékkal emelkedett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle