Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Siemens-leépítés

Dotkom

Újabb Siemens-leépítés

Újabb négyezer dolgozó távozik a Siemens hálózati eszközök gyártásával foglalkozó ICN üzletágától.

A Siemens legújabb bejelentése szerint a cég vonalas-telefon részlegénél (ICN) lévő problémák megoldásaként újabb 4.000 dolgozó elbocsátását tervezi. A vállalat szóvivője elmondta, hogy a dolgozók sorsáról ugyan még nem döntöttek, de a tárgyalásokon többször is felmerült ez a szám.

A Siemens ugyan nyereséggel zárta az idei első félévet, de előrejelzései szerint csökkennek a megrendelései, így a nyereséges üzletvitele egyre nehezebb a piaci környezetben. Azonban a szeptemberi német választások előtt politikailag egyre kényesebbek az ehhez hasonló tömeges elbocsátások.

Mint arról már a Terminal beszámolt, a hálózati eszközök gyártásával foglalkozó ICN üzletágnál már a tavasszal szó esett újabb elbocsátásokról, ugyanis az ICN már akkor 158 millió eurós veszteséggel zárta a negyedévet. A részlegnél már akkor a korábban bejelentett 10 ezer fős elbocsátások mellett további 6.500 dolgozó leépítését helyzeték kilátásba az év végéig, elsősorban a Németországon kívüli vállalatoknál. Az elbocsátások révén az áprilisi adatok szerint a Siemens 1,5 milliárd eurós megtakarítást kíván elérni a 2003-as üzleti évben.

Júliusban az óriásvállalat újabb 1.300 fős létszámcsökkentést helyezett kilátásba távközlési berendezéseket gyártó részlegénél, mely bejelentéssel a vállalatnál több mint 16 ezerre emelkedett az elbocsátottak száma. A társaság személyzeti ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy a vállalat jelenlegi üzleti helyzetének javítására nincs optimálisabb lehetőség, azonban az sem kizárt, hogy akár 7.000 ezer állás is áldozatul eshet ennél a részlegnél.

A Siemens integrált informatikai és kommunikációs ágazatában (I&C) az informatikai szolgáltatásokra szakosodott üzletága, a Siemens Business Services (SBS) nemrég kétezer állás megszüntetését vette tervbe. A Siemens Business Servicesnél jelenleg 34 ezren dolgoznak világszerte. A meg nem erősített hírek szerint a kétezer állásból ezret Németországban számolnak fel, melynek egyik oka az, hogy a Siemens Business Services második negyedévi működési nyeresége (EBIT) jócskán elmaradt az előző negyedévi 38 millió eurótól.

Mindemellett a Siemens kiemelt sikereket ért el Magyarországon: az elmúlt kilenc hónapban egymilliónál is több telefont vásároltunk, mellyel a vállalat a világ értékesítési trendjeit megcáfolva piacvezető pozíciót vívott ki hazánkban.

A Siemens elektronikai, mobiltelefon- és gépgyártó vállalat részvényeinek árfolyama ebben a hónapban eddig 63,17 és 53,63 euró, idén eddig 79,60 és 53,63 euró, ötvenkét hónapon belül pedig 79,60 és 34,75 euró között mozgott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés