Connect with us

Hirdetés

technokrata

i-Buddie 4: noteszgép-bőrbe bújt asztali P4-es

Dotkom

i-Buddie 4: noteszgép-bőrbe bújt asztali P4-es

Az Elitegroup Computer Systems Desknote notebook családjába tartozó i-Buddie XP és i-Buddie 4 a gyártó szerint elmossa a határokat az asztali PC-k és a noteszgépek között. Ez utóbbi egy olyan típus, mely asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es processzorral van felszerelve.

A noteszgép Socket 478-as foglalata 1,4 GHz-es P4-esektől egészen a legújabb, 2,8 GHz-es modellekig képes magába fogadni Intel processzorokat, a vásárló igénye szerint. Emellett támogatja a DDR266 (PC2100) SDRAM memóriamodulokat is, melyből egészen 1 GB-ig lehet bele pakolni.

SiS 650-es chipsetre épül a CPU-t és a perifériákat összefogó alaplap, mely rendelkezik Ultra-AGP II technológiával (ennek révén az integrált VGA-vezérlő és a memóriavezérlő között akár 2 GB adat is átmehet másodpercenként). Az i-Buddie 4-be a mérnökök beleálmodták a Mutiol technológiát is, ami 533 MHz/s-es sebességgel köti össze az északi hidat a délivel, s 1,2 GB/s-es sebességgel a déli hidat a belső busszal.

Megjelenítője egy 15 colos TFT LCD, mely XGA/SXGA felbontásra képes. Grafikus vezérlője ennél többet is tud, akár 2048×1536-os felbontásra is képes lenne, ha a kijelző ezt engedné. Bemutatók megtartását segíti a beépített TV-out csatlakozó, illetve a sztereó hang.

2.0-s USB-t is támogat, csakúgy, mint a Firewire technológiát. Rendelkezik integrált 56 K-s modemmel és 10/100-as Ethernet csatolóval is. Felhasználóbarát kialakítása többek közt a két, internetezést segítő gombban vagy a mágneses lezárhatóságban nyilvánul meg.

Az ezüst és világosbíbor színekben kapható noteszgép hűtését a hőmérséklet-szabályzós (és ennek köszönhetően alacsony zajszinttel rendelkező) ventillátorok és az alumínium hűtőborda szolgáltatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés