Connect with us

technokrata

i-Buddie 4: noteszgép-bőrbe bújt asztali P4-es

Dotkom

i-Buddie 4: noteszgép-bőrbe bújt asztali P4-es

Az Elitegroup Computer Systems Desknote notebook családjába tartozó i-Buddie XP és i-Buddie 4 a gyártó szerint elmossa a határokat az asztali PC-k és a noteszgépek között. Ez utóbbi egy olyan típus, mely asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es processzorral van felszerelve.

A noteszgép Socket 478-as foglalata 1,4 GHz-es P4-esektől egészen a legújabb, 2,8 GHz-es modellekig képes magába fogadni Intel processzorokat, a vásárló igénye szerint. Emellett támogatja a DDR266 (PC2100) SDRAM memóriamodulokat is, melyből egészen 1 GB-ig lehet bele pakolni.

SiS 650-es chipsetre épül a CPU-t és a perifériákat összefogó alaplap, mely rendelkezik Ultra-AGP II technológiával (ennek révén az integrált VGA-vezérlő és a memóriavezérlő között akár 2 GB adat is átmehet másodpercenként). Az i-Buddie 4-be a mérnökök beleálmodták a Mutiol technológiát is, ami 533 MHz/s-es sebességgel köti össze az északi hidat a délivel, s 1,2 GB/s-es sebességgel a déli hidat a belső busszal.

Megjelenítője egy 15 colos TFT LCD, mely XGA/SXGA felbontásra képes. Grafikus vezérlője ennél többet is tud, akár 2048×1536-os felbontásra is képes lenne, ha a kijelző ezt engedné. Bemutatók megtartását segíti a beépített TV-out csatlakozó, illetve a sztereó hang.

2.0-s USB-t is támogat, csakúgy, mint a Firewire technológiát. Rendelkezik integrált 56 K-s modemmel és 10/100-as Ethernet csatolóval is. Felhasználóbarát kialakítása többek közt a két, internetezést segítő gombban vagy a mágneses lezárhatóságban nyilvánul meg.

Az ezüst és világosbíbor színekben kapható noteszgép hűtését a hőmérséklet-szabályzós (és ennek köszönhetően alacsony zajszinttel rendelkező) ventillátorok és az alumínium hűtőborda szolgáltatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek