Connect with us

technokrata

AH: megnyílt az út a Tetránál

Dotkom

AH: megnyílt az út a Tetránál

A Magyar Posta nemrég döntött arról, hogy nem vesz részt az Elektronikus Digitális Rádiókommunikációs Rendszer hálózatának kiépítésében, így több potenciális pályázó – például az Antenna Hungária, a Westel vagy a Matáv – előtt is megnyílt az út…

A FigyelőNet írása szerint a korábban győztesként elkönyvelt Magyar Posta kiszállásával többen újra pályázhatnak a készenléti szervezeteknek szánt kommunikációs rendszer kiépítésére.

A hír azért lehet fontos az AH számára, mert bár neve mint lehetséges pályázóé már korábban is felmerült, az előző kormányzat a Magyar Posta és az MFB közös cégét részesítette előnyben a feladat megoldására. Most azonban, ha az Antenna Hungária nyerné a korábban Tetra néven ismertté vált kommunikációs rendszer kiépítéséről szóló, évek óta húzódó pályázatot, jelentős állami megrendelésekre és milliárdos beruházásra is számíthatna.

Bár kevés az esélye annak, hogy az Antenna Hungária (AH) egyedül valósítsa meg a projektet, így a vállalat feltehetően konzorciumi tagként vagy alvállalkozóként vehet részt a versenyben.

A Népszabadság értesülése szerint először két év múlva, Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében kezdheti meg működését a készenléti szervek (rendőrség, tűzoltóság, mentők, határőrség) rendszere.

Az állami projektet a mostani kormányzat új alapokra kívánja helyezni, amelynek első eredményeként a Tetrát átkeresztelték Elektronikus Digitális Rádiókommunikációs Rendszerre. A pontos tervről állítólag már szeptemberben határoznak.

A Posta nemrég döntött arról, hogy nem vesz részt a hálózat kiépítésében, így a többi potenciális pályázó, például az Antenna, a Westel vagy a Matáv előtt is megnyílt az út.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle