Connect with us

technokrata

Menthetetlen a Photo Porst

Dotkom

Menthetetlen a Photo Porst

A hosszú idő óta veszteségekkel küzdő és fizetésképtelen német Photo Porst AG megmentésére minden kísérlet csődöt mondott.

Egy német lap értesülése szerint, miután csődöt mondott minden kísérlet a Photo Porst fotókereskedelmi lánc megmentésére, a csődbe jutott cég feldarabolásra kerül. A Financial Times Deutschland csütörtöki számában megjelent hír értelmében a mintegy kétszáz Porst-fiókból több mint százra keresnek vevőt, míg Patrick Palombo Porst-vezér szerint 60 fiókot belső program keretében el tudnak adni a fiókvezetőknek, további 40 fiókra pedig a Porst értékesítési igazgatója, Thomas Ritter nyújtott be ajánlatot. Az eladásról jövő szerdáig döntenek.

A hosszú idő óta veszteségekkel küzdő német Photo Porst AG még júniusban jelentett fizetésképtelenséget. Akkoriban a szintén veszteséges anyavállalat, a keletnémet Pixelnet AG képviselője elmondta, hogy a potenciális befektetőkkel folytatott tárgyalások eredménytelenül záródtak. A folyamatosan csökkenő bevételek miatt a cég online-fotófeldolgozó hálózattá alakítása kudarcba fulladt.

Szintén a német lap értesülései szerint a Pixelnet egyes részeinek megvásárlására a svájci Beisheim Holding tett ajánlatot. A vásárlót konkrétan az anyavállalat vonali szolgáltatójának ügyfélköre és infrastruktúrája érdekli. Természetesen a csődgondnok további – pontosan nyolc – érdeklődővel tárgyal.

A Pixelnet 2001. februárjában jelképes 1 márkáért vásárolta meg az adósságokkal megterhelt Photo Porstot. Az üzletekben digitális átvevőberendezéseket állítottak fel, mellyel a céget a digitális fotófeldolgozásra készítették fel. A befektetés azonban nem térült meg, a bevételek tovább csökkentek, a Photo Porst részvény pedig tovább vesztett az értékéből.

A Napi Online értesülései szerint a magyarországi Photo Porst márkájú üzleteket működtető Főfotó Kft.-t nem érinti a németországi Photo Porst csődje, a magyar társaság ugyanis 1996 óta a belga Spector Photo Group tulajdonában van. A magyarországi Photo Porst boltokat működtető társaság soha nem is volt a csődöt jelentett cég leányvállalata. Az 1951-ben alapított Főfotó privatizációjában a svájci központú Porst Holding vett részt. A magánosítás évében, 1991-ben szerezte meg a Főfotó a Porst mesterlicencét, azóta az üzletek Photo Porst néven működnek. A Porst Holding 1996-ban került a belga Spector Photo Group tulajdonába, amely utóbb, 2001 elején túladott a németországi Porst-cégen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle