Connect with us

Júliusban 150 ezer új előfizetővel bővült a hazai mobilpiac

Dotkom

Júliusban 150 ezer új előfizetővel bővült a hazai mobilpiac

A HIF legfrissebb gyorsjelentése szerint júliusban a hazai mobil előfizetők létszáma meghaladta a 6 milliót, mely az év végére akár a 7 milliót is elértheti. A hálózatból kimenő és a hálózatba bejövő beszédpercek összegének megoszlása tekintetében továbbra is a Westel rendelkezik a legnagyobb részesedéssel.

A Hírközlési Felügyelet legfrissebb mobil gyorsjelentése szerint az év hetedik hónapjában a hazai mobil előfizetők létszáma meghaladta a 6 milliót. A HIF adatai szerint júliusban tovább folytatódott az előző hónapok dinamikája, így az előfizetői létszám több mint 50%-kal bővült az előző év hasonló időszakához képest. A mobil piacon a Westel részesedése némileg visszaesett a júniusi 50,7%-ról 50,5%-ra.

A júliusban belépő 150 ezer új előfizető többsége a Westelhez csatlakozott, így a Matáv leányvállalatának a piaci részesedése az adott hónapban belépő új ügyfelek között 44% volt. A Vodafone is növelte valamelyest részesedését, a mobilpiac közel 11 százalékát magáénak tudó társaság az új előfizetők 17,2 százalékát tudta megszerezni júliusban, ami pozitív eredménynek számít az elmúlt hónapok tükrében.

A HIF jelentése szerint a hálózatból kimenő és a hálózatba bejövő beszédpercek összegének megoszlása tekintetében a Westelnek 47,35 százalék, a Pannon GSM-nek 39,85 százalék, míg a Vodafone-nak 12,80 százalék részesedése volt júliusban.

A mobilpiac bővülése azt mutatja, hogy a Westel továbbra is a Matáv eredménynövekedésének egyik fő forrása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom