Connect with us

technokrata

Csalás miatt eljárás folyik az AOL vezetői ellen

Dotkom

Csalás miatt eljárás folyik az AOL vezetői ellen

Összesen 500 millió dolláros csalással vádolnak 15 AOL topmenedzsert – többek között az AOL alapítóját, Steve Case-t és a jelenlegi elnök vezérigazgatót, Richard Parsonst is.

A világ legnagyobb médiakonszernje, az AOL az utóbbi hónapokban többször került a figyelem középpontjába: a cég könyvelési botránya, a 10 milliárd dolláros mamuthitel, a folyamatosan cserélődő vezetők a cég élén, mind-mind hozzájárultak a cég részvényének kitartó mélyrepüléséhez. Úgy tűnik, a botrányoknak még nincs vége, ugyanis nemrég eljárás indult az AOL 15 topmenedzsere ellen, részvényekkel történt visszaélés gyanújával.

A vád szerint a 15 vezető (többek között az AOL alapítója, Steve Case és a jelenlegi elnök vezérigazgató, Richard Parsons is) 2001. februárja és júniusa között a részvényesek felé azt hangoztatta, hogy a cég várhatóan eléri majd a kitűzött célértékeket, ezáltal mesterségesen, a valóságnak nem megfelelő értéken tartották az AOL részvényeit, majd nagy mennyiségben értékesítették őket. A részvényt 2001. májusában 56,60 dollár értéken jegyezték (jelenleg 15 dollár), így a menedzserek megközelítően 500 millió dollár bevételre tettek szert.

A vád szerint az AOL alapítója, Steve Case 100 millió dollárt, Parsons 21 millió dollárt, Pittman, a cég korábbi vezetője 66 millió dollárt, Ted Turner, az AOL egyik nagyrészvényese pedig 177 millió dollárt szerzett részvényeinek eladásával.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle