Connect with us

Hirdetés

technokrata

A KPN felvásárolta a KPNQwest eszközállományának legfontosabb részeit

Dotkom

A KPN felvásárolta a KPNQwest eszközállományának legfontosabb részeit

A KPN felvásárolta az európai adatközlő-hálózat kiépítése során erősen eladósodott, és májusban csődöt jelentett KPNQwest 3.500 kilométer hosszú üvegszálas kábelhálózatát.

A holland Royal KPN NV távközlési vállalat átvette a csődbe ment KPNQwest Internet-szolgáltató németországi tárgyi eszközeit, köztük a 3.500 kilométer hosszú üvegszálas kábelhálózatot is. A KPNQwest eszközállományának jelentős része továbbra is a bankhitelek fedezeteként van lekötve. Azonban a KPNQwest 118 alkalmazottja közül a KPN csupán a kábel-hálózaton dolgozó 55 munkatársat veszi át, akiket Németországban továbbra is alkalmazni fog.

A KPN és az amerikai Qwest Communications három éve alapította a KPNQwestet. A társaság az idei első negyedévben körülbelül 283 millió euró veszteséget halmozott fel, míg az előző év hasonló időszakában 42,8 milliót. Az anyavállalatok nem adtak közre pénzügyi adatokat a vásárlásról, azonban korábbi hírek szerint az ajánlat 20 millió euró volt. A KPN júliusban már átvette a KPNQwest hollandiai vagyonát.

A KPNQwest az európai adatközlő-hálózat kiépítése során adósodott el erősen, melynek következtében májusban csődöt is jelentett. A piaci értéke két évvel ezelőtt 42 milliárd euróval ért csúcsra, jelenleg azonban kevesebb mint 50 millió eurót ér. A KPNQwest működése az elmúlt időszakban a veszteség-termelés mellett nyereséget nem hozott, egyes adatok szerint azonban a holland KPN távközlési vállalat egyedül 23 millió euróval tartozott a KPNQwestnek, amely így az Internet-szolgáltató legnagyobb aktuális kintlévősége volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés