Connect with us

SBS: Microsoft felminősítve

Dotkom

SBS: Microsoft felminősítve

A Salomon Smith Barney amerikai befektetési bank felminősítette a világelső szoftvergyártó papírjait.

A Salomon Smith Barney amerikai befektetési bank semlegesről piaci átlagot felülteljesítőre minősítette fel csütörtökön a Microsoft részvényét.

Az intézmény vezető elemzője a részvény célárát 56 dollárról 59 dollárra emelte, véleménye szerint a Microsoft szoftverei az elkövetkező fél év során növekvő részarányt fognak képviselni a legjelentősebb amerikai vállalatok információtechnológiai kiadásaiból, ugyanis egyre több vállalati fogyasztó készül arra, hogy ismét szoftvereket vásároljon.

A sajtó szerint a redmondi székhelyű szoftvergyártó óriás részvényének árfolyamát kedvezően befolyásolhatja a hír. A Microsoft papír ára a Wall Streeten csütörtökön a piac nyitásakor 53 dollár alatt volt, de 2,6%-os erősödést mutatott.

A felminősítéssel egy időben tette közzé második negyedéves eredményszámait az optikai kábeleket gyártó Ciena. A társaság részvényenként 16 centes veszteséget realizált az elmúlt három hónapban, amely felülmúlta a 19 centes elemzői várakozásokat. Mindennek ellenére a részvények csökkentek a nyitás előtti kereskedésben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom