Connect with us

technokrata

Siemens: minimum 1.300 fővel folytatódik a tizenhatezres leépítés

Dotkom

Siemens: minimum 1.300 fővel folytatódik a tizenhatezres leépítés

A magyar mobilpiac vezető szereplője akár hétezer fővel is csökkentheti alkalmazotti állományát költségcsökkentési megfontolások miatt.

A német Siemens óriásvállalat újabb 1.300 fős létszámcsökkentést helyezett kilátásba távközlési berendezéseket gyártó részlegénél. Ezzel a bejelentéssel a vállalatnál több mint 16 ezerre emelkedett az elbocsátottak száma.

A Süddeutsche Zeitung szerdai számában megjelent interjúban a társaság személyzeti ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy a vállalat jelenlegi üzleti helyzetének javítására nincs optimálisabb lehetőség. Az ezernél is több alkalmazott nagy része azonban nem kerül az utcára, ugyanis azok kilépők, illetve nyugdíjba vonuló dolgozók.

A Siemens egyik szóvivője állítása szerint az újabb leépítésekre ez alkalommal kizárólag a vállalat müncheni központi részlegénél kerül sor, azonban az sem kizárt, hogy végső soron akár 7.000 ezer állás is áldozatul eshet.

A Magyar Hírlap információi szerint a Siemens az elmúlt kilenc hónapban egymilliónál is több telefont adott el Magyarországon, s ezzel a világ értékesítési trendjeit megcáfolva piacvezető pozíciót vívott ki hazánkban.

A vállalat mobiltelefon-ágazata, a Siemens Mobile közlése szerint a cég piaci részesedése így az előző évben elért 35 százalékról 40 százalék fölé emelkedett, és ezzel a Nokiát megelőzve vezető helyet vívott ki magának a magyar mobilpiacon. A magyar eredmények igen kedvezőek, hiszen világszinten a Siemens piaci részesedése 10 százalék alatt áll.

„Mivel a hazai mobilfelhasználók többsége előre fizeti a szolgáltatást, nehéz nyomon követni, milyen sűrűn cserélik telefonjukat, így azt sem könnyű megbecsülni, hogy a Siemens készülékei közül hány az első telefon” – mondta el Király Béla, a Siemens Mobile marketingmenedzsere.

A kiugróan magas eladási statisztikák hátterében mégis elsősorban a mobilszolgáltatók árengedményes akciói állhatnak. Ezt megerősíti az az információ is, amely szerint szinte az összes készülék a Westelnél és a Pannonnál talált gazdára – körülbelül 50-50 százalékos arányban -, amely szolgáltatók folyamatosan kínálnak akciós csomagokat Siemens telefonokkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle