Connect with us

technokrata

A médiafejlesztők Kánaánja: New Media Expo 2002 Kiállítás és Konferencia

Dotkom

A médiafejlesztők Kánaánja: New Media Expo 2002 Kiállítás és Konferencia

A nyár végi, ősz eleji időszak kiállítások, szakmai összejövetelek tekintetében igen bőkezű a médiafejlesztők számára. Hazánkban a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő New Media Expo 2002 várja az érdeklődőket…

A nyár végi, ősz eleji időszak kiállítások, szakmai összejövetelek tekintetében igen bőkezű az animációs, broadcast, filmes és interaktív médiafejlesztők számára. A nemzetközi rendezvények sorra követik egymást, kezdte a sort a Game Developer Conference, az E3, a Digital Behavior, a Siggraph, az ECTS és szeptember közepén az IBC következik. Hazánkban a harmadik alkalommal megrendezett New Media Expo 2002 rendezvény várja az érdeklődőket.

Az idén közel 1.500 látogatóra számító New Media Expo az elmúlt évek során a közép és kelet-európai régió legrangosabb ilyen jellegű szakmai találkozójává emelkedett. A szeptember 6-án és 7-én megrendezésre kerülő esemény sok érdekességet és újdonságot tartogat a szakmai látogatók és hobbisták számára egyaránt. A kora őszi időpont lehetővé teszi, hogy a – szakmai tekintetben bázisnak számító – Siggraph után, Európában elsőként hazánkban mutatkozzanak be a legfrissebb fejlesztések.

A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy újfajta kommunikáció alakuljon ki a felhasználók és a gyártók között, ezért a látogatók az előadások mellett a kiállítói területen személyesen is találkozhatnak a fejlesztők képviselőivel és személyesen is kipróbálhatják az alkalmazásokat.

A kiállítás leghangsúlyosabb résztvevője a kanadai székhelyű Discreet, mely a legismertebb 3d animációs szoftver, a 3ds max 5-ös verziója és a Combustion 2 effekt környezet segítségével mutatja be, hogyan készülnek a filmtrükkök. Ezen kívül a most megjelent Plasma és a streaming termékekkel képviselteti a magát. Az effektek és képfeldolgozás területéről az itthon is jól ismert Adobe valamint a Realviz és Is-Distribution termékeivel találkozhat a látogató. A videó szerkesztés területéről az Avid képviselteti magát a népszerű Xpress DV termékkel.

A multimédia és Internet fejlesztők a Macromedia MX jelű termékcsaládjával, a Virtools 3d játék- és Webfejlesztő megoldásával valamint a Toon Boom cell hagyományokon alapuló, flash kimenetű vektoros animációs szoftverével találkozhatnak. Az Electronic Farm a hazánkban kevéssé ismert fogalom a produkciós erőforrás kezelés szoftveres módját mutatja be a Farmers Wife termékén keresztül. Az NxN pedig piacvezető termékével a verziókontrollt és teljes körű hozzáférés felügyeletet biztosító alkalmazásával az Alienbrainnel jelentkezik.

A szoftverek mellett természetesen a grafikai piacra szánt hardverek is bemutatkoznak, így a látogatók megismerhetik a 3Dlabs legendás Wildcat III és VP architektúrájú grafikus kártyáit, a Wacom digitalizáló tábláit valamint a texasi Boxx Technologies extrém teljesítményű munkaállomásait.

A tanulni vágyóknak is tartalmaz érdekességeket a rendezvény, hiszen jelen lesz Kelet-Európa legjelentősebb, nemzetközi tanúsítványokat biztosító animációs, film effekt és multimédia oktatóintézete a Studio21 Training Center. A hagyományoknak megfelelően az előadások nagyobb része angol nyelven, szinkrontolmács segítségével kerül bemutatásra. A hazai alkotók számára megjelenési lehetőségként a kiállításon vetítésre kerülnek a produkciós cégek és szabadúszó grafikusok munkái.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle