Connect with us

technokrata

Palm m130: kevésbé színes

Dotkom

Palm m130: kevésbé színes

A PDA gyártó Palm elismerte, hogy a március óta forgalmazott m130-as modell 11%-kal kevesebb színt képes megjeleníteni, mint az a reklámban és a termékleírásban szerepel.

Az amerikai kéziszámítógépeket gyártó Palm hivatalosan is elismerte, hogy az idén március óta forgalmazott Palm m130-as modell nem képes a megadott 65.000 szín megjelenítésére. Mint azt elemzők kimutatták, az egyes pixelek mindössze 4096 szín megjelenítésére alkalmasak a 16 bites színmélység helyett. Marlene Somsak a Palm szóvivője elmondta, hogy dithering segítségével (egy meg nem jeleníthető színt több, különböző színű pixel kombinációjaként ábrázolnak) 58.000 szín megjelenítése lehetséges.

A cég ugyan beismeri a hibát és elnézést kér a fogyasztóktól, ugyanakkor kártérítést nem hajlandó fizetni. A szóvivő szerint a gyengébb megjelenítési képesség nem számít működési hibának, ezért nincs ok a kártérítésre. A termék reklámanyagaiban szereplő hibás értéket azonnali hatállyal megváltoztatják.

2 évvel ezelőtt történt már hasonló eset a HP Jornada 540 Pocket PC esetében, azzal a különbséggel, hogy akkor a HP kártérítést fizetett az ügyfeleinek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle