Connect with us

technokrata

A Vodafone átvenné a Vizzavi Internet portált

Dotkom

A Vodafone átvenné a Vizzavi Internet portált

A Vodafone 150 millió euróért megvenné a Vivendi Universal 50%-os részesedését a Vizzavi Internet portálban. A veszteséges portált 2000 januárjában indította útjára a két cég.

A világ legnagyobb mobiltelefon-konszernje, a Vodafone vételi szándékot jelentett be a Vizzavi európai Internet-portálban fennmaradó 50%-os tulajdonrészre. A Vizzavi másik tulajdonosa, a Vivendi Universal jelenleg komoly pénzügyi nehézségekkel küszködik. A nemrég hivatalba lépett Jean-René Fourtou, a Vivendi Universal elnöke beiktatása után nem sokkal megkezdte a veszteséget hozó leányvállalatok és részesedések leépítését. Elmondása szerint 2004-ig körülbelül 10 milliárd euró bevételt remél a részesedések értékesítésétől.

A Vizzavit a Vodafone és a Vivendi 2000 januárjában hívta életre összesen 1,8 milliárd eurós beruházással. A portál létrehozásával a Vivendi új értékesítési csatornát tervezett nyitni filmek és zenei anyagok forgalmazására. A Vizzavi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és jelenleg csak további veszteséget termel. A Vodafone vételi ajánlata szerint 150 millió eurót kínálnak fel a fennmaradó 50%-os részesedéséért, mely ugyan jóval alacsonyabb a 2000-ben befektetett összegnél, ugyanakkor a Vivendi újabb veszteséges részesedést építhetne le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle