Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone átvenné a Vizzavi Internet portált

Dotkom

A Vodafone átvenné a Vizzavi Internet portált

A Vodafone 150 millió euróért megvenné a Vivendi Universal 50%-os részesedését a Vizzavi Internet portálban. A veszteséges portált 2000 januárjában indította útjára a két cég.

A világ legnagyobb mobiltelefon-konszernje, a Vodafone vételi szándékot jelentett be a Vizzavi európai Internet-portálban fennmaradó 50%-os tulajdonrészre. A Vizzavi másik tulajdonosa, a Vivendi Universal jelenleg komoly pénzügyi nehézségekkel küszködik. A nemrég hivatalba lépett Jean-René Fourtou, a Vivendi Universal elnöke beiktatása után nem sokkal megkezdte a veszteséget hozó leányvállalatok és részesedések leépítését. Elmondása szerint 2004-ig körülbelül 10 milliárd euró bevételt remél a részesedések értékesítésétől.

A Vizzavit a Vodafone és a Vivendi 2000 januárjában hívta életre összesen 1,8 milliárd eurós beruházással. A portál létrehozásával a Vivendi új értékesítési csatornát tervezett nyitni filmek és zenei anyagok forgalmazására. A Vizzavi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és jelenleg csak további veszteséget termel. A Vodafone vételi ajánlata szerint 150 millió eurót kínálnak fel a fennmaradó 50%-os részesedéséért, mely ugyan jóval alacsonyabb a 2000-ben befektetett összegnél, ugyanakkor a Vivendi újabb veszteséges részesedést építhetne le.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés