Connect with us

technokrata

15 perc Internet: 1.250 euró

Dotkom

15 perc Internet: 1.250 euró

Többszáz német Freenet-ügyfél kapott a szívéhez, amikor az elmúlt napokban a Weben keresztül hívta le egyenlegét. Esetenként 15 perc Internet használatért 300.000 Ft-nak megfelelő eurót kellett volna fizetniük.

A német Internet-szolgáltató Freenet az elmúlt napokban többszáz ügyfélnek okozott szívritmus-zavarokat: egy szoftverhibának köszönhetően a helyes árnál 10.000-szer magasabb összegek kerültek azoknak az ügyfeleknek a számlájára, akik Interneten keresztül figyelhetik költségeik alakulását. Így egy e-mail küldés 80 euróba (20.000 Ft), 15 perc Internetezés 1.250 euróba (300.000 Ft) került.

Elke Rüther, a Freenet szóvivője elmondta, hogy az Interneten megjelent összegek esetében a tizedesvessző 4 hellyel arrébb került, így néhány helyen több tízezer eurós összegek jelentek meg. Rüther megnyugtatta az ügyfeleket, hogy a hibás összegek nem kerültek kiszámlázásra, csak az Interneten történt hibáról van szó, melyet idő közben már kijavítottak.

A Freenet egyébként történetében először zárt nyereséggel egy negyedévet: a második negyedévben 1,02 millió euró (245 millió Ft) pozitív eredményt könyvelhetett el. Az első negyedévben még 2,74 millió euró veszteséggel zártak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle