Connect with us

technokrata

SSL-rés – a hiba mégsem az Explorerben van

Dotkom

SSL-rés – a hiba mégsem az Explorerben van

A Microsoft rekordgyorsasággal vizsgálta ki a hét elején bejelentett SSL-protokoll biztonsági hibája jelentette veszélyt, s arra jutott, hogy a hiba nem az Explorerben van – hanem magában az operációs rendszerben.

Független szakértők által felfedezett biztonsági hibára bukkantak a hét elején, mely az SSL-protokollt érintette. Mint arról beszámoltunk, a windowsos környezetben általánosan jelentkező probléma a titkosítás terén komoly hiányosságra mutatott rá – ám (mint utóbb kiderült) nem az Explorer a ludas, hanem maga az operációs rendszer.

A redmondi cég szakértőinek megállapítását tolmácsoló microsoftos szóvivők közölték a nyilvánossággal, hogy a CryptoAPI sem bizonyult gyenge láncszemnek – egyértelmű, hogy magában az operációs rendszerben kell változtatásokat végrehajtani. Gőzerővel folynak a fejlesztések a javítópatch-ek kiadása érdekében: a Windows 98, Millenium Edition, NT4, 2000 és XP tulajdonosok számára hamarosan elérhetővé válik majd ennek letöltése.

Igaz, windowsos környezetben más programot nem érint az SSL-hiba, csak az Internet Explorert, Mike Benham (a probléma első bejelentője) mégis úgy nyilatkozott, hogy ezen fejlemények tekintetében újra megvizsgálja az esetet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle