Connect with us

technokrata

Az IBM 15 ezer alkalmazottat épít le

Dotkom

Az IBM 15 ezer alkalmazottat épít le

Az International Business Machines 15,6 ezer főt bocsát el számítástechnikai szolgáltató és mikroelektronikai üzletágaiból.

A Reuters hét eleji jelentése szerint a közeljövőben jelentős létszámleépítéseket hajt végre a “Big Blue”. Magát a tényt az IBM már korábban közölte, de annak mennyiségéről és pontos dátumáról eddig nem jelentek meg konkrét információk.

A létszámcsökkentés részletes adatait a cég az illetékes tőzsdefelügyelettel (SEC) közölte. Mivel az utóbbi évtizedben nem volt példa ilyen mértékű elbocsátásokra a társaságnál, a leépítéseket korábban az elemzők csupán 10 ezer főre becsülték. Az IBM összesen 320 ezer főt foglalkoztatott tavaly év végén.

A költségcsökkentésre a csökkenő árbevétel és profit miatt volt szükség. A társaság bejelentése szerint az elbocsátandó munkavállalók fele már elhagyta a társaságot.

Tavaly óta a technológiai vállalatok a hardver beruházások csökkenése miatt sorozatos elbocsátásokat hajtottak végre. Az IBM ennek ellenére tovább erősítette szolgáltató-üzletágát, más üzletágainak visszaesésének kompenzálására. Azonban a tavalyi negyedik negyedévben szinte minden területen visszaesett a kereslet.

A leépítés többsége (14.213 fő) a társaság szolgáltató üzletágánál hajtódik végre, ahol tavalyi adatok alapján 150.000 munkavállalót foglalkoztattak, a mikroelektronikai üzletágtól 1.400 fő távozik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák