Connect with us

Deutsche Telekom: javuló eredményt ért el a Voicestream

Dotkom

Deutsche Telekom: javuló eredményt ért el a Voicestream

A Deutsche Telekom távközlési társaság amerikai mobilszolgáltató leányvállalata az előfizetők gyarapodásának és a költségcsökkentéseknek köszönhetően javuló eredményekről számolt be.

A Deutsche Telekom (DT) német távközlési szolgáltató szerdai bejelentése szerint amerikai mobilszolgáltató leányvállalata, a Voicestream EBITDA eredménye a második negyedévben javulást mutatott – köszönhetően a költségcsökkentések hozadékának és az előfizetői kör gyarapodásának.

Az USA mobilszolgáltató piacán a Voicestream hét százalék piaci részesedéssel a hatodik legnagyobb szereplő. A társaság a második negyedévben nettó 525,9 ezer új előfizetőt szerzett, így összes előfizetőinek száma elérte a 8 milliót.

A pontos adatok értelmében a Voicestream kamatok, adók, leírások és amortizáció előtt számolt eredménye (EBITDA) 156 millió dollárra emelkedett a második negyedévben, amely 50 százalékkal több, mint az első negyedéves érték. Az anyavállalat nem tett közzé év/év összehasonlításra alkalmas adatokat.

Az egy előfizetőre jutó árbevétel az egy negyedévvel korábbi 48 dollárról 49 dollárra emelkedett. A terjeszkedésnek azonban ára volt, az egy előfizető megszerzésére jutó költség a második negyedévben 311 dollárra nőtt az első negyedévben mért 291 dollárról.

A viszonylag kedvező adatok ellenére a DT árfolyamára a bejelentés sem hatott kedvezően. Mindez annak tudható be, hogy a társaság jövő héten teszi közzé második negyedéves eredményeit, valamint az új menedzsment további amerikai és magyar – így a Matávval és a Westellel kapcsolatos – terveit is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom